Partizan izdao saopštenje povodom meča u Novom Sadu: Degradiranje srpskog fudbala

Fudbalski Partizan je izdao saopštenje povodom dešavanja na utakmici Proleter – Crvena zvezda, gde je po njihovom mišljenju, došlo do grubih grešaka arbitra tog meča koji su direktno uticali na rezultat.

Saopštenje prenosimo u celosti:

„Današnja utakmica petog kola Superlige Srbije, između FK Proleter i FK Crvena Zvezda, predstavlja jasan pokazatelj u kom pravcu će se ovo fudbalsko prvenstvo odvijati. Po ko zna koji put, svedoci smo da svi klubovi koji igraju mečeve protiv Crvene Zvezde nisu i neće biti u ravnopravnom položaju! Ono što je danas zadesilo Proleter, može očekivati svaki klub koji bude igrao svoje utakmice protiv Crvene Zvezde.

U 31. minutu meča u Novom Sadu, sudija Dragan Čolović nije video ili nije želeo da vidi ono čemu je celokupna fudbalska javnost u Srbiji imala priliku da svedoči – klasičan jedanaesterac u korist Proletera, nakon igranja Kataia rukom u sopstvenom šesnaestercu. Brutalna sudijska krađa urušava ugled srpskog fudbala i primorava nas da se zapitamo kuda i čemu sve ovo vodi!? Sudija Dragan Čolović je direktno uticao na tok utakmice i presudno doprineo krajnjem rezultatu i porazu Proletera.

Šta mi ali i drugi klubovi u Srbiji možemo da očekujemo posle onakvog suđenja i svesrdne pomoći koja je pružena Zvezdi, koja kako nam se čini ni u jednoj utakmici ne sme ostati bez unapred planiranih bodova. U prošlom kolu, je drastično oštećena Mačva, kada je pri rezultatu 0:0 iz očiglednog ofsajda Zvezda došla do vođstva. U ovom kolu je oštećen Proleter. Sa nestrpljenjem očekujemo naredno kolo, u kome će se, sigurni smo sa ovom praksom stalne sudijske pomoći Zvezdi nastaviti. Pitamo se, da li je svim fudbalskim klubovima u Superligi unapred zabranjeno da u utakmice koje igraju sa Zvezdom ulaze sa ravnopravnom šansom da se nadmeću i drznu da protiv Zvezde osvoje bodove?

Primorani smo da upitamo FSS, u čijem je interesu ovakvo degradiranje srpskog fudbala koje je viđeno danas i koje se ponavlja iz kola u kolo? Da li su svi klubovi u Superligi ravnopravni učesnici u takmičenju, ili ima kako vidimo i povlašćenih? Partizan zahteva da se sudija Čolović najstrožije sankcioniše i time uputi jasna poruka ostalim sudijama da sude po pravilima profesije, a ne po unapred datim instrukcijama.

Pozivamo FSS da stane u zaštitu fudbala i svih klubova u Superligi, kako regularnost takmičenja ne bi bila dovedena u pitanje“, stoji u saopštenju kluba iz Humske.

Komentari

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Najskuplje pojačanje crno-belih nije prvi put ostao na nula poena: Tri tima ABA lige su „zaključali“ Pantera!

Kevin Panter je svoje ime u evropskoj košarci izgradio na svom košgeterskom učinku i sposobnosti da "izmišlja" poene za...
[betpick_widget language_id="9" source_id="2"]

POVEZANE OBJAVE