Zvezda uzdignute glave napušta Ligu Evrope: Nijanse i greške odlučile dvomeč sa Milanom [VIDEO]

Milan – Crvena zvezda 1:1 (1:1) – prvi meč 2:2
6′ Kesie – 24′ Ben

Fudbaleri Crvene zvezde okončali su učešće u ovosezonskoj Ligi Evrope, budući da su nakon dva remija sa Milanom, razliku napravili golovi u gostima.

Pokazala je Zvezda još jednom da ima kvalitet za evropski fudbal i nijanse su ipak odlučile da oni ne budu ti koji će u duelu sa Milanom nastaviti takimčenje u drugom po redu UEFA takmičenju.

MILAN (4-3-3): Donaruma – Kalabrija (od 66. Ernandez), Romanjoli, Tomori, Dalo – Krunić (od 46. Rebić), Kesi, Meite – Kastiljeho (od 66. Salemakers), Čalhanoglu, Leao (od 46. Ibrahimović)

CRVENA ZVEZDA (3-4-2-1) : Borjan – Sanogo, Degenek, Pankov – Gobeljić, Srnić (od 46. Petrović), Kanga (od 69. Katai), Gajić – Ivanić (od 84. Nikolić), Ben (od 69. Falko) – Falćineli (od 72. Pavkov)

Prvi pokušaj na meču bio je udarac Radeta Krunića u šestom minutu. Blokirao je to Marko Gobeljić, ali ispostavilo se – rukama. Manzano je posle gledanja snimka utvrdio da ruke nisu bile u prirodnom položaju i Frank Kesie je poslao Borjana na suprotnu stranu za vođstvo Milana.

Jasno je bilo da će Crvena zvezda ranije nego što je možda i planirano morati da se bazira na ofanzivniju igru, što je značilo da su štoperi gostiju bili visoko, a to je otvaralo prostor napadačima Milana, pre svega Rafaelu Leau.

Značaj Mirka Ivanića video se već posle 15 minuta igre kada je sjajno odigrao sa Benom između dve linije Milana, ali je napadač sa Komorskih ostrva lošijom tehnikom šuta poslao loptu daleko preko gola Donarume. Pritisak Crvene zvezde je urodio plodom i posle kornera Kange lopta je završila u mreži posle gužve u petercu domaćih. Ipak, ispostavilo se da je Radovan Pankov prethodno dodirnuo loptu rukom i na taj način ,,asistirao’’ Benu. I da nije, delovalo je i da je Ivanić bio u kontaktu sa loptom, a da je pritom bio u nedozdoljenoj poziciji. Svakako, Zvezda je imala kontrolu u tim trenucima duela.

Ubrzo je to bila nova opasnost pred golom Điđa Donarume. Igrao se 22. minut kada je Ben iz slobodnog udarca sa dvadesetak metara zatresao prečku. Mladi italijanski golman je samo pogledom ispratio taj šut.

Mirođija u čorbi definitivno je bio Ben, zajedno sa Ivanićem. Asistenciju Zvezdine ,,četvorke’’ iskoristio je odlični napadač i iz teške situacije, suprotnom, levom nogom, pogodio malu mrežu Donaruminog gola!

Prebacio je izjednačujući gol Zvezde loptu na polovinu gostiju, ali odbrana ekipe Dejana Stankovića bila je odlična. Kangina uloga u defanzivi bila je velika i pomagao je više nego inače.

Kada nije išlo kroz sredinu, probali su Milanezi sa bokova. Jedan bek, našao je drugog, odnosno Kalabrija je poslao centaršut po zemlji na drugu stativu, defanziva Crvene zvezde je slabo odreagovala i bila dosta nisko, ali je stopostotnu situaciju u kojoj se našao Dijego Dalo odbranio Milan Borjan.

Naravno, Zvezda je veliku priliku tražila kroz prekide, a naredna šansa za srpskog šampiona došla je posle kratke kombinacije, kada je Kanga odapeo sa tridesetak metara i zaledio sve na stadionu i kraj malih ekrana. Na sreću po ,,rosonere’’, prohujala je lopta kraj leve stative.

Uveo je Pioli u nastavku Ibrahimovića i Rebića da pokušaju da prelome meč. I jeste Šveđanin bio meta lopti svojih saigrača. Milan je preuzeo kontrolu nad sredinom terena, dok je Zvezda pozicionom odbranom odolevala i čekala priliku. Na taj način se i došlo do prilike u 56. minutu kada je Sanogo povukao kontranapad, a akciju nastavio Mirko Ivanić. Bila je to solidna situacija za crveno-bele, ali je završetak napada bio loš.

Sanogo je upotpunosti uspeo da obavi posao u defanzivi i izvrsno je osećao dešavanja na terenu kada lopta nije bila u posedu njegovog tima. Izuzetan je bio i Ivanić, koji je zadavao glavobolju igračima Milana kada god je imao loptu. Ibrahimović je bio primoran dolazi po loptu gotovo na polovinu terena u pojedinim trenucima, što je još jedan dokaz dobre odbrane izabranika Dejana Stankovića.

Šansu za vođstvo i prolazak dalje propustio je u istom napadu Seku Sanogo, čiji atraktivan pokušaj zaustavlja Donaruma neverovatnom odbranom, a onda i Marko Gobeljić natrčava na odbitak. Moralo je to bolje da se završi posle tog pokušaja. I onda, agonija za Zvezdu, a u glavnoj ulozi ponovo je bio Gobeljić. Dobio je drugi žuti karton svega nekoliko minuta posle te prilike. Neshvatljivo. Greška za greškom.

Novu veliku priliku, Zvezda je imala preko Kataija, za kojeg se videlo da nema još dovoljno snage. Stankovićev ,,Magiko” je u 81. minutu dobio loptu od Pavkova koji mu je spušta glavom, ali neodlučni Katai ipak šutira u bliži ugao Donaruminog gola i pogađa spoljni deo mreže. Da nije odsustvovao nekoliko meseci, Katai bi ovo sasvim sigurno bolje završio.

Zvezda je jurila gol, ali je onda skandaloznom odlukom u poslednjim sekundama Hesus Hil Manzano rešio da okonča meč, iako je izboren korner pre isteka trećeg minuta nadoknade.

Opšti je utisak da je Zvezda bila ravnopravan rival sa giganom iz Italije, uprkos tome što je Milan rotirao. Dva meča, bez poraza, uz dosta stvorenih prilika, ali dva penala, autogol, dva crvena kartona. Previše kikseva.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NOVI PRESEK: Srbija pala na FIFA rang listi

Fudbalska reprezentacija Srbije pala je za jedno mesto u odnosu na prethodni presek.  Na ovaj pad uticali su rezultati...

POVEZANE OBJAVE