Drčelić o sledećoj sezoni: Sferopulos će selektirati tim, pričao i o povratku Kalinića

Predsednik Upravnog odbora Crvene Zvezde, Željko Drčelić, se u razgovoru za Sportal posle osvajanja ABA lige dotakao brojnih tima vezanih za crveno-bele.

– Bila je turbulentna u smislu velikog broja događaja, utakmica, stvari na koje nismo mogli da utičemo poput brojnih povreda, nekih nesrećnih poraza u Evroligi… Međutim, ova sezona je već sada izuzetno uspešna i to pokazuje da je Crvena zvezda vrlo stabilan klub koji zna da se prilagodi i novonastalim okolnostima. Nisam siguran da bi mnogo klubova moglo da se u hodu prestroji nakon promene.

Imali su crveno-beli često problema sa povredama…

– Detaljno smo analizirali, Crvena zvezda je klub koji je imao ubedjivo najveći broj povređenih igrača u Evroligi tokom ove sezone od svih klubova! Ali mi danas pričamo o klubu koji ima dva osvojena trofeja u sezoni i želi i treći, rekao je Drčelić.

Potvrdio je da će Janis Sferopulos ostati za kormilom ekipe, te da će imati priliku da je skroji po svom ukusu preko leta.

– Izvanredan čovek, sjajan trener, i razume veličinu kluba kao što je Crvena zvezda, ali i pritisak koji on sa sobom nosi. Hrabro je preuzeo ekipu i čak insistirao da sedne na klupu pred dva vezana večita derbija, što već dovoljno govori o njemu kao čoveku koji ne beži od izazova i odgovornosti. Stranac je, ali razume šta je Crvena zvezda u svakom smislu. Ima ugovor i on će biti trener u narednoj sezoni, ali će i selektirati ekipu za narednu takmičarsku sezonu.

Klub radi na pripremanju rostera za još jednu sezonu u Evroligi.

– Na treneru i stručnom štabu je da definišu šta im je potrebno i kakav tim žele za narednu sezonu, uz razumevanje da za pojedine igrače ne postoji samo interes Crvene zvezde, ali se borimo i imidžom kluba koji ima izvanrednu podršku, velike posete, familijarnu atmosferu u klubu što je vrlo važno. Pregovori sa pojedinim igračima su u toku, ali iz razumljivih razloga ne mogu da govorim i imenima…

Jasna je želja da se sačuva, ali i pojača jezgro domaćih igrača.

– Kada je Crvena zvezda u pitanju, naravno da nam je interes svaki domaći igrač za koga stručni štab i trener procene da može da doprinese da tim bude bolji, ili je zalog za budućnost. Ne smemo da zaboravimo da nukleus tima koji ima ugovore i za narednu sezonu čine srpski igrači koji su već u srcima naših navijača, koji su dali mnogo i i dalje imaju isti žar da osvajaju trofeje. Naravno to važi i za sve strance koji su spremni da ostave srce na terenu, a neki od njih su postali voljeni i poštovani kao da su naši.

Miloš Teodosić je ostavio srce na terenu u crveno-belom dresu, podigao dva trofeja… Da li će ostati i naredne sezone na Malom Kalemegdanu?

– Na svaki mogući način je pokazao tokom ove sezone zašto je velikan srpske košarke, lider, i čovek koji na prvom mestu mnogo voli Crvenu zvezdu. Podsećam vas sa kakvim je skepsama dočekan ovde kada je došao zbog svojih godina, a i šta je radio za tim i klub tokom sezone uprkos svim problemima i povredama. Da, za Crvenu zvezdu bi od kapitalne važnosti bilo da se Miloš odluči da nastavi karijeru, jer to onda znači i još jednu sezonu u crveno belom, rekao je on pa prokomentarisao navode da će se u klub vratiti Nikola Kalinić.

Osvedočeni Zvezdaš, koji je mnogo dao Crvenoj zvezdi. Uvek je dobro došao. Ali, o prelaznom roku, kada se sezona završi, rekao je Drčelić između ostalog.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DA OBNOVIMO GRADIVO: Da li je počela Olimpijada ili Olimpijske igre?

Večeras je u toku ceremonija svečanog otvaranja 33. modernih letnjih Olimpijskih igara, koje se održavaju u Parizu. Upravo tako...

POVEZANE OBJAVE