Bavarci kompletirali nisku trofeja, Andalužani “lomljeni” 120 minuta [VIDEO]

Bajern – Sevilja 1:1 (1:1) – produžeci 2:1
Gorecka 34′, Martinez 104′ – Okampos 13′(p)

Budimpeštanska ”Puškaš arena” bila je domaćin utakmice Super kupa Evrope. Pred oko petnaestek hiljada gledalaca minhenski Bajern je, posle 120 minuta igre, stigao do trofeja i 5 miliona evra, koliko je UEFA spremila za pobednika ovog meča.

Sevilja se morala, uz pehar Lige Evrope, zadovoljiti sa 3,8 miliona evropskih novčanica. Trijumfom u ovom Super kupu Bavarci su kompletirali sve pehare iz sezone 2019/20, pošto su ranije osvojili Ligu šampiona, i duplu krunu u Nemačkoj.

Sevilja je povela iz prve ozbiljne akcije. Lopta je išla na De Jonga, od njega se odbila ka Rakitiću, koga je srušio Alaba, pa je sudija Entoni Tejlor pokazao na belu tačku. Siguran realizator bio je Lukas Okampos, pa je osvajač Lige Evrope poveo u 13. minutu.

Bavarci su nastavili sa svojom prepozantljivom igrom, u 22. minutu odličnu priliku imao je Miler, a četiri minuta kasnije i Pavar. Posle pola sata igre mogao je da poravna Levandovski, ali se istakao golman Andalužana Bono.

Na kraju, morala je i Sevilja da vadi loptu iz mreže. Bilo je to u 34. minutu, Miler je pronašao Levandovskog, ovaj majstorski vratio loptu za Gorecku, koji je prinudio Bona na kapitulaciju. Ozbiljnijih prilika, do poluvremena, nije bilo.

Španci su prvi zapretili i u nastavku, Luk de Jong je dobro ciljao, a Nojer je uspeo da izbaci loptu u korner. Mreža Andalužana tresla se i u 51. minutu, ali je gol Levandovskog poništen zbog ofsajda u kome se Poljak nalazio u začetku akcije. Tejlor je dobio obaveštenje iz VAR sobe da gol nije regularan. Još jedan gol poništen je Bajernu, bilo je to u 64. minutu, ali je pre nego što je Sane zatresao mrežu, prekršaj napravio Levandovski.

Narednu šansu imao je Serž Gnabri, odličnim driblingom se izborio za prostor za udarac, ali je neko od defanzivaca Sevilje na vreme uklizao i izblokirao šut. Neverovatno šta u gol nije pretvorio En Nesiri u 87. minutu. Izašao je, posle kontra akcije, sam ispred Nojera, ali je golman Bajerna, zahvaljujući sjajnom refleksu, odbranio njegov udarac.

Moralo je da se igra još 30 minuta. Fudbaler koji je imao poslednju šansu u regularnom delu, bio je u prilici i na početku dodatnog vremena. Ovog puta je En Nesiri bio za nijansu precizniji, ali je sada stativa spasila Bavarce. Bajern je u finišu prvog nastavka stvorio dve šanse, prvu je propustio Kimih, a drugu Toliso. Ipak, pred kraj prvog produžetka Havi Martinez je glavom sa desetak metara, jednu odbijenu loptu poslao u mrežu. Ispostavilo se da je taj gol doneo i pehar Bavarcima, pošto u drugom produžetku nije bilo mnogo uzbuđenja, pa je Bajern relativno lako sačuvao prednost.

Za ekipu Sevilje, od 73. minuta igrao je i Nemanja Gudelj, koji je u igru ušao umesto Susa.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Real nemilosrdan protiv Baskonije na startu plejofa, Marinković solidan (VIDEO)

Košarkaši madridskog Reala savladali su u svom Vizink centru Baskoniju sa 90-74, u prvoj utakmici četvrtfinala Evrolige. Aktuelni šampion...

POVEZANE OBJAVE