Standardi se ipak nisu pomerili: Hrabra Vojvodina pala posle 120 minuta u Liježu

Standard Lijež – Vojvodina 2:1 (0:0)
46′ Avenati (p), 91′ Amalah – 75′ Bojić

Fudbaleri Vojvodine eliminisani su u 3. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope pošto su u Liježu bili poraženi od Standarda nakon produžetaka sa 2:1.

Vojvodina je igrala čvrsto i bila dostojan rival belgijskom velikanu, ali Standard je ekipa koja je iskusna u ovakvim utakmicama i oni će biti ti koji će nastaviti svoju evropsku priču ove godine.

Standard je bolje otvorio utakmicu protiv Novosađana i dva puta testirao iskusnog Vukliša, ali je golman Voše bio veoma siguran.

Mrkaić je dobio loptu u pet metara i iz mrtvog ugla pokušao da šutira, ali se iisprečio fudbaler domaćih. Bila je to teška pozicija, te je izvukao najviše što je moglo – korner. Delovala je Vojvodina dobro na terenu, imali su više loptu u nogama i tražili su prostor na koji mogu da ugroze rivala. Bilo da su to prekidi ili neki drugi način, Vojvodina je u ovaj meč ušla kao neko ko zna šta želi.

Znalo se da će Saničanin biti pretnja po Belgijance i on je u 15. minutu to i pokazao. Došao je štoper ,,stare dame” na prekid Drinčića i umalo nije savladao Bodara, ali gužva mu nije dozvolila da prihvati centaršut svog kapitena.

Preuzeo je inicijativu Standard, istovremeno i posed i pokušavali su u više navrata da savladaju Vukliša, ali su njihovi udarci završavali van okvira gola. Fokus Bralića i Saničanina bio je na visokom nivou, uz male oscilacije, ali nedovoljne da domaći tada to kazne

Bolju igru u drugom delu prvog poluvremena, Standard je materijalizovao na startu drugog dela igre. Centrirao je sa desne strane Karsela, a kao pokošen pao bek domaćih Nikola Gavori posle blagog kontakta sa Petrom Bojićem, nakon čega je sudija Lehner bez razmišljanja pokazao na belu tačku. Možda je i trebalo da razmisli, jer kontakt je bio minimalan, ali delovalo je nedovoljan da bude dosuđen penal. Rutinski je gol postigao Avenati za vođstvo Standarda na početku nastavka utakmice.

Igrala je Vojvodina potom mnogo agresivnije. Vodila se više fizička bitka i šansi nije bilo previše, sve dok Andrić sjajnim centaršutem nije pronašao Bojića u šesnaestercu Standarda, a ovaj glavom matirao nemoćnog Bodara u 75. minutu. Svemu je prethodila greška Karsele, koji je zaboravio loptu i to je njegov tim koštalo pogotka.

Pritiskao je povremeno ponovo Standard, ali je najbolju priliku za preokret imala Vojvodina. Andrić je ponovo centrirao, Nemanja Čović je snažno šutirao glavom, ali Bodar se istakao na pet minuta pre kraja.

Otvorila se Vojvodina, osetila se blaga nervoza u domaćem timu, a novu šansu za Novosađane kreirao je rezervista Gemović kada je u glavu gađao jedinog strelca za svoj tim Bojića, ali nije bio dobar tajming za napadača Voše, pa je lopta otišla preko gola iz izgledne situacije.

Promena rezultata do kraja regularnog dela nije bilo, te meč ušao u produžetke. Te pauze kao da su bolje odgovarale ekipi iz Liježa, koja je ponovo povela i to na samom startu prvog produžetka. Loptu je na levoj ivici šesnaesterca dobio Amalah, zalomio Andrića, i ispod nogu dvojice igrača Vojvodine smestio loptu iza leđa Gorana Vukliša. Bio je to 91. minut i bilo je sasvim dovoljno vremena da se ekipa Nenada Lalatovića ponovo konsoliduje, ali noge su bile teške i Standard nije odstupao od pritiska.

Imao je posla Vukliš i nakon toga, domaći su pretili, a Vojvodina čekala priliku i pokušavli dugim loptama, ali falio je napadač koji će razgrnuti odbranu Standarda u tim momentima. Ima Voša taj problem od odlaska Bojana Matića, pokazali su i večeras, ali i tokom ove sezone da mogu i bez takvog špic igrača u svom timu, međutim, takvo nešto je večeras bilo neophodno.

Tražila se šansa posle prekida u redovima osvajača Kupa Srbije, a kada je Drinčić izveo korner u 118. minutu, stala su srca navijačima Standarda, pa i navijačima gostiju. Lopta je u grudi pogodila štopera belgijskog tima Marviela Mokadija i umalo nije završila u mreži. To je bila i poslednja prilika na meču.

Tako se Standard plasirao u plej-of Lige Evrope, gde će se za grupnu fazu boriti sa mađarskim Fehrevarom.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

LOŠA FORMA TRAJE: Kecmanović zaustavljen u Rumuniji

Srpski teniser Miomir Kecmanović nije uspeo da se plasira među osam najboljih na turniru u Bukureštu. Izgubio je meč osmine...

POVEZANE OBJAVE