Dve Srpkinje se danas takmiče sa svetskom elitom

Poslednji miting Dijamantske Lige ove sezone održava se danas u Dohi, a čak dve srpske atletičarke imaće privilegiju da takmiče sa svetskom elitom.

Milica Gardašević nastupiće u skoku udalj, dok će Anja Lukić nastupiti na 100m sa preponama. Srbija decenijama nije imala predstavnicu u sprintu na ovako elitnim atletskim takmičenjima.

Anja Lukić, državna rekorderka za juniore na 60m i 100m sa preponama, uspešno se upustila upustila u seniorsku konkurenciju. Nakon odlične zimske sezone i ispunjene norme za naredno Evropsko prvenstvo u dvorani 2021 godine, Lukićeva je ambiciozno krenula u letnju sezonu sa namerom da se plasira na Evropsko prvenstvo koje je trebalo da se održi u Parizu.

Bez obzira na dva meseca kućnog treninga i otkaza svih velikih takmičenja verovali smo da sezonu možemo završiti dobrim rezultatom. Na prvenstvu države u Novom Pazaru postavila je novi lični rekord 13.34 – izjavio je trener Slobodan Stojić, i dodao

Kao nagrada za sav trud i istrajnost tokom čitave sezone dobili smo poziv za miting u Zagrebu, svetske serije zlatnog nivoa, gde je Anja istrčala odličnih 13.38. Posle toga kao kruna sezone, stiže poziv za učešće na Dijamanskoj ligi. Konkurencija je jaka, Anja je najmlađa takmičarka, ali verujem da će Anja u Dohi biti na nivou sezonskih rezultata. Prvo učešće na mitingu Dijamantske lige je veliki stimulans za Anju da u godinama koje slede pravi još bolje rezultate.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Trojica srpskih sudija u plej-ofu!

Evroliga je objavila spisak sudija za predstojeći plej-of ovog takmičenja. Naredne sedmice nas očekuje početak plej-ofa Evrolige, a Srbija možda...

POVEZANE OBJAVE