Raspucana Atalanta, sigurni Lacio, veliki preokret u Đenovi (VIDEO)

Počelo je drugo kolo italijanske Serije A, a u prve tri utakmice pobede su ostvariile gostjuće ekipe.   

Ovu rundu otvorio je sjajan meč u Torinu u kome smo videli šest golova i trijumf gostiju iz Bergama. Ekipa Atalante, četvrtfinalista Lige šampiona, još jednom je demonstrirala efikasnu igru i slavila rezultatom 4:2. ”Bikovi” su poveli golom Belotija, ali su gosti do poluvremena postigi tri gola. Izjednačio je Alehandro Gomez, pa su se u strelce upisali i Murijel i Hatebor. Svojim drugim golom Beloti je u finišu poluvremena vratio nadu domaćinu. Drugo poluvreme bilo je slabije, postignut je samo jedan gol, a on je delo Martina De Rona u 54. minutu.

Treba reći da je Gomez na ovom meču stigao do svoje 70. asistencije u Seriji A i tako se na vrhu liste ”dodavača” izjednačio sa Miralemom Pjanićem. Pošto je bosanski as prešao u Barselonu, očekuje se da uskoro Argentinac postane apsolutni rekorder računajući poslednju deceniju.   

Lacio je odneo bodove sa Sardinije, a svoj prvi gol u novoj sezoni postigao je najbolji strelac iz prethodne, Ćiro Imobile. On je na asistenciju Marušića u 74. minutu postavio konačan rezultat, a Rimljani su vodili još od 4. minuta, kada je loptu u mrežu Kaljarija poslao Lazari.    

Najuzbudljivije bilo je u Đenovi, gde je domaća Sampdorija prokockala dva gola prednosti protiv povratnika Beneventa, i na kraju ostala praznih šaka. Domaći su u 18. minutu već imali dva gola prednosti, strelci su bili Kvaljarela i Koli, ali je do poluvremena Kaldirola pogodio za goste. U nastavku su ”veštice” stigle do velikog preokreta i još jednim golom Kaldirole, te Leticije u 88. minutu, osvojili prve bodove, dok je Sampdorija ostala na začelju bez bodova.

Torino – Atalanta 2:4(2:3) Beloti 11′,43′ – Gomez 13′, Murijel 21′, Hatebor 42′, De Ron 54′
Kaljari – Lacio 0:2(0:1) Lazari 4′. Imobile 74′
Sampdorija – Benevento 2:3(2:1) Kvaljarela 8′, Koli 18′ – Kaldirola 33′,72′, Leticija 88′

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Otac srpskog NBA asa novi član UO Crvena zvezda!

Crvena zvezda dobila je pojačanje u Upravnom odboru. Naime, kako su preneli crveno-beli, "pojačanje" je Ilija Jović, otac srpskog reprezentativca...

POVEZANE OBJAVE