Zvezda do devete pobede, Mladost bila lak zalogaj za šampiona (VIDEO)

Crvena zvezda je ubedljivom pobedom nad Mladosti iz Lučana od 0:4 (0:1) došla do devete uzastopne pobede u Linglong Superligi, i tako napravila dobru uvertiru pred gostovanje u Jermeniji Araratu u završnom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

Bila je to prava fudbalska uspavanka u prvih 35 minuta po pljusku u Lučanima. Nije bilo pravih prilika, a Crvena zvezda je držala posed i bezuspešno pokušavala da postigne pogodak.

U 37. minutu je to na kraju uspela. Veljko Nikolić je probio po levoj strani, uputio precizan pas po zemlji u srce peterc gde je Željko Gavrić rutinski loptu sproveo u mrežu za 0:1.

Odmah potom nova prilika je bila za crveno-bele. Ivanić je ovoga puta probio kao Nikolić, centrirao na drugu stativu gde je Gajić loptu poslao pred gol ali su defanzivci Mladosti očistili loptu sa gol linije.

Drugo poluvreme je počelo u sličnom ritmu, a onda je u 54. minutu stigla Crvena zvezda do 0:2. Našao se Falćineli u odličnoj šansi 1 na 1 sa golmanom Mladosti, koji je sjajno odbranio. Lopta se odbila do Aleksandra Kataija, koji zalama na levu nogu i pogađa malu mrežu gola Lučanaca.

Kao i posle prvog gola, odmah potom crveno-beli su imali novu šansu samo što su je ovoga puta iskoristili. Kanga je centrirao u kazneni prostor, a tamo se Falćineli iskupio za promašaj dva minuta pre toga i glavom postavio 0:3.

U 58. minutu nastavlja šampion Srbije sa napadima, i novu šansu ima Gajić koji jako šutira ali pravo u golmana domaćih.

Umirila se igra posle toga, Stanković je napravio nekoliko izmena, a onda u 69.minutu ponovo posle centaršuta Kange iz slobodnog udarca, Crvena zvezda postiže novi gol. Loptu je glavom dokačio defanzivac Mladosti Krajišnik i tako savladao svog golmana – 0:4.

Do kraja meča nije bilo većih uzbuđenja. Meč je priveden kraju u mirnom ritmu.

Crvena zvezda je ubedljivo prva na tabeli sa maksimalnih 27 bodova, dok je Mladosti ovo treći poraz i imaju saldo od 16 bodova.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

EL: Petrušev tragičar, Barsa do pobede posle produžetka (VIDEO)

Još jedan neverovatan meč je viđen u plej-ofu Evrolige. Barselona je slavila u Pireju protiv olimpijakosa 85:83 posle produžetka. Domaćin...

POVEZANE OBJAVE