“Lisice” se igrale na “Etihadu”, Vardijev het-trik [VIDEO]

Mančester Siti – Lester 2:5 (1:1)
Marez 4′, Ake 84′ – Vardi 37′(p),54′,58′(p), Madison 77′, Tilemans 88′

Lester je odneo bodove sa Mančestera zahvaljujući het-triku Džejmija Vardija.

Još jedna u nizu fantastičnih utakmica u novoj sezoni odigrana je na ”Etihadu” gde je Lester deklasirao vicešampiona Engleske sa 5:2! Ništa nije nagoveštavalo takav epilog pošto je Rijad Marez postigao prelep gol za domaćina već u 4. minutu. Iz prve ozbiljnije akcije gosti su poravnali. Voker je neoprezno srušio Vardija, a sjajni centarfor ”lisica” realizovao je jedanaesterac. Tim rezultatom otišlo se na odmor.

Vredelo je gladti meč samo zbog drugog gola gostiju koji je Vardi postigao na spektakularan način, petom u 54. minutu. Četiri minuta kasnije novi penal za goste, ponovo je srušen Vardi, i on je još jednom sa bele tačke prevario Edersona.

Sledeći gol bio je takođe za prepričavanje i špice spostskih emisija, a postigao ga je rezervista Lestera Džems Madison. Nejtan Ake je posle kornera smanjio na 2:4, ali je Lester imao priliku da još jednom sa ”kreča” postigne gol. Vardi je bio u svalačionici zbog povrede prepone, ali je i Tilemans bio uspešan egzekutor za konačnih Siti – Lester 2:5. Ovo je prvi put da neka ekipa koju sa klupe predvodi Pep Gvardiola primi pet golova na svom terenu.

Lester je izbio na prvo mesto sa maksimalnih devet bodova, koliko ima i Everton, uz nešto slabiju gol razliku. Njima se može priključiti tim koji pobedi u sutrašnjem derbiju između Liverpula i Arsenala.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Gocić pred Crvenu zvezdu: Respekt i priprema za Ligu šampiona!

Derbi meč poslednjeg kola ligaškog dela domaćeg vaterpolo šampionata igra se na bazenu SC "11. april" u subotu od...

POVEZANE OBJAVE