Mika: Partizan idealan za mene, sviđa mi se rad koji forsira Šćepanović

Košarkaši Partizana u narednih sedam dana odigraće prve dve takmičarske utakmice u novoj sezoni.

Gostovanje Huventudu u Evrokupu pa meč sa čačanskim Borcem u Beogradu na startu nove sezone u ABA ligi, a centar crno-belih Erik Mika izneo je svoja očekivanja.

Uveren sam da je Partizan idealna sredina za mene, jer odgovara mom načinu igre. Ekipa je prošle godine imala mnogo uspeha i jednostavno sam želeo da budem deo toga. Izuzetno mi se sviđa rad koji forsira trener Šćepanović. I sam je nekada bio sjajan igrač, tako da očigledno košarku drži u malom prstu, rekao je Amerikanac za Večernje novosti.

Sigurno najteža stvar ove sezone biće igranje pred praznim tribinama ili sa ograničenim brojem navijača. Stvarno se nadam da je to samo privremeno, jer znam koliko su Partizanovi navijači krucijalni za uspehe svog tima.

Bivši košarkaš Sakramenta smatra da neće biti problema oko prilagođavanja na evropsku košarku.

Definitivno mislim da ću se brzo prilagoditi. Prošla je sezona i po otkad sam poslednji put nastupao u Evrokupu i od tada sam stekao puno iskustva na visokom nivou, tako da se nadam da to može da se prenese i na uspeh ekipe. Mislim da mogu da pomognem na obe strane terena. Zasad samo pokušavam da shvatim na koji način najviše mogu da doprinesem timu kako bismo pobeđivali. Košarka u Evropi je više defanzivno orijentisana, dok je u Americi fokus stavljen na napad. Ovde je takođe fizički jača igra i teže je poentirati u reketu, jer ne postoji defanzivno pravilo od tri sekunde, zaključio je Mika.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Vojvodina obavila veliki posao: Potpis do 2027!

Vojvodina zimus napravila dobar posao pšto je potpisala nekoliko povratnika među kojima je bivši fudbaler Crvene zvezde Njegoš Petrović. On...

POVEZANE OBJAVE