Partizan se mučio, ali upisao važna tri boda [VIDEO]

Partizan – OFK Bačka 2:1 (0:0)
Sadik 50′, Tomović (autogol) 61′ – Đorđević 77′

Fudbaleri Partizana upisali su sedmi trijumf u šampionatu Srbije.

Izabranici Aleksandra Stanojevića su na stadionu u Humskoj savladali Bačku, ali do pobede nisu stigli na lak način.

PARTIZAN: Popović – Miljković, Vitas, Banjak, Urošević – Zdjelar, Natho (od 61. Šćekić) – Marković (od 75. Čolić), Suma (od 89. Pavlović), D. Stojković (od 46. Lutovac) – Sadik (od 89. Matić).

OFK BAČKA: Milojević – Veselinović, Klisura, Zdravković (od 13. Tomović), Jovanović – Eskić, Škorić – Pantić, S. Stojanović, Njamculović (od 63. Zličić) – Ratković (od 63. Đorđević).

Partizan je od starta krenuo napadački i već u petom minutu beležimo pokušaj Lazara Markovića sa 20-ak metara, koji je odbranio Milojević. Potom je šutirao i Denis Stojković sa istim epilogom.

U 14. minutu je Miljković centrirao sa desne strane, a udarac Sume glavom nije ozbiljnije namučio mladog Milojevića. Marković je još jedanput oprobao šut sa distance, a Milojević vrhovima prstiju loptu skrenuo u korner. Zatim je i Suma prebacio gol sa 18 metara. Na drugoj strani je Stojanović šutirao visoko preko gola nakon jedne polukontre.

Bačka je ozbiljnije zapretila u 27. minutu, kada je Pantić raspalio sa 30 metara, ali je Popović dobro reagovao.

Kako je vreme prolazilo, fudbaleri Bačke su dobijali sve više samopouzdanja, dok su crno-beli srljali u greške.  U 36. minutu su gosti imali kolosalnu priliku. Izašao je Ratković sam ispred Popovića i pokušao da ga prebaci, a mladi golman je pokazao da je u sve boljoj formi.

Do kraja poluvremena Natho i Stojković su šutirali preko gola, za još jedno neubedljivo poluvreme crno-belih.

Po povratku sa odmora Partizan je zaigrao agresivnije i to mu se isplatilo već u petom minutu nastavka. Marković je dodao loptu do Sume, koje centrirao sa leve strane, a Umar Sadik iz peterca sproveo loptu u mrežu.

Bačka se potom malo više otvorila. Iskusni Stevanović je u 56. minutu nakon greške Uroša Vitasa bio u solidnoj poziciji, ali je šutirao preko gola.

Minut kasnije Sadik se našao u kolosalnoj prilici nakon idealnog proigravanja Sume, ali je napravio potez više i šansa je otišla u nepovrat.

Ipak, Partizan je postigao drugi gol u 61. minutu, Marković je centrirao sa desne strane ka Sumi, defanzivac Tomović je glavom pogodio sopstvenu mrežu.

Bačka je mogla da uzvrati tri minuta kasnije, ali je Stojanovićev pokušaj Vitas blokirao i sprečio gol.

Gosti su uneli neizvesnost u ovaj meč u 77. minutu kada je Krsto Đorđević, koji je sjajnim udarcem sa ivice šesnaesterca matirao Popovića.

Sadik je propustio nove dve prilike da obezbedi trijumf Partizanu, ali je Nigerijac prvo šutirao preko gola, a potom mu je pokušaj zaustavio i Milojević.

Bačka je do kraja pokušala da dođe do boda. Vredi istaći pokušaj Jovanovića, a potom i Tomovića u sudijskoj nadoknadi, ali nije bilo promene rezultata, pa su crno-beli mogli da odahnu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Sjajne vesti za Real pred meč sa Bajernom!

Kako je danas izjavio trener Reala Karlo Anćeloti, golman Real Madrida Tibo Kurtoa, odsutan sa terena više od osam...

POVEZANE OBJAVE