“Topovi” se dimili, ali nisu grunuli na Enfildu, šampion i dalje stoprocentan [VIDEO]

Liverpul – Arsenal 3:1 (2:1)
Mane 28′, Robertson 34′, Žota 88′ – Lakazet 25′

Šampion Engleske pobedio je u derbiju trećeg kola Premijer lige Arsenal sa 3:1 i tako mu se revanširao za nedavni poraz u Komjuniti šildu. U meč su obe ekipe ušle sa po dve pobede na startu prvenstva, a Liverpul je dobio peti uzastopni prvenstveni duel sa ”tobdžijama” na svom terenu.

Domaćin je imao tri dobre prilike u prvoj polovini prvog poluvremena. Prvo je Van Dajk tukao glavom, zatim je udarac Sadija Manea zaustavio Leno, da bi u 23. minutu Trent Aleksander-Arnold pogodio prečku. Te promašaje Liverpula kaznio je Lakazet u 25. minutu. Veliku pomoć Francuz je imao od Robertsona kome je lopta prešla preko noge i stigla do napadača Arsenala koji je bio sam ispred Alisona i, uz malo sreće, loptu smestio u mrežu.

Nije dugo trajala radost ”tobdžija”, samo tri minuta. Smušenost odbrane Arsenala iskoristio je Mane, koji je posle udarca Salaha i odbrane Lenoa, odbijenu loptu lako poslao iza gol linije. Već u 34. minutu šampion je stigao do potpunog preokreta. Opet je odbrana Arsenala bila neoprezna, Robertson je ušao iz drugog plana, prihvatio ubacivanje sa desne strane, i onda smireno plasirao loptu u gol.

Manje je uzbuđenja bilo u nastavku, najbolju šansu imao je Lakazet za goste, ali je Alison sprečio siguran pogodak. Mane je imao jednu polupriliku za Liverpul, a u strelce se mogao upisati i rezervista Žota, najnovije pojačanje ”redsa” iz Vulverhemptona. Portugalac je ipak uspeo da postigne svoj prvi gol u dresu Liverpula, bilo je to u 88. minutu kada je loptu prihvatio na ivici kaznenog prostora i onda je milimetarski precizno poslao u desni donji ugao Lenovog gola, rešivši sve dileme u ovom meču.

Liverpul ima sve tri pobede na startu prvenstva, dok je Arsenal ostao na šest osvojenih bodova. Već u četvrtak Liverpul i Arsenal se sastaju na istom mestu, ali ovaj put u okviru EFL kupa.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Bio je velika zvezda Milana i PSŽ-a! Sada ima 36 godina i nema klub

Žeremi Menez (36) svojevremeno je bio zvezda Monaka, Rome, PSŽ-a i Milana, a sada je dočekao kolaps igračke karijere. Zadnjih...

POVEZANE OBJAVE