Bertomeu rešio neke nedoumice i otkrio planove za budućnost: A licence za Asvel i Bajern, jedno tržište je fundamentalno za naš razvoj

Nova sezona u Evroligi počeće u četvrtak 1. oktobra, a prvi čovek ovog takmičenja, Đordi Bertomeu, pojasnio je određene stvari koje će predstavljati najveći izazov u sezoni pred nama.

Najveći problem predstavlja situacija oko pandemije koronavirusa, ali je Španac naglasio da postoji plan B.

Imamo plan B, ali ja sam pristalica plana A, a naš je veoma fleksibilan. Možemo da menjamo datume i mesta odigravanja utakmica, a ako situacija postane takva da moramo da prekinemo sezonu kao što smo to uradili u martu, odlučićemo se za plan B. Ne želimo o tome da razmišljamo, ali ukoliko je potrebno sve je spremno. Imali smo takav plan i u maju, sve je već bilo pripremljeno, ali tri tima nisu mogla da napuste svoje zemlje i zato nije bilo takozvanog “mehura”, rekao je Bertomeu.

Klubovi će biti odgovorni za letove.

Letovi su odgovornost klubova, ali shvatamo da se situacija na terenu menja i da će možda doći vreme kada će putovanja u inostranstvo biti veliki izazov. Zbog toga smo od juna u pregovorima sa nekoliko komercijalnih kompanija i sa dve smo postigli dogovor da pomognu ukoliko timovi budu imali teškoća da stignu na mečeve.

Bertomeu je pojasnio i situaciju oko novih licenci za klubove i broja učesnika.

Nikada nisam govorio da želim 24 kluba u Evroligi. Ali ono što želim i što je naš cilj u naredne dve godine jeste da učvrstimo naš posao. A da bi se to dogodilo sledeći korak biće A licenca za Asvel i minhenski Bajern, a uskoro bi još neki klubovi iz Francuske i Italije mogli da krenu tim putem. Da ne zaboravimo Veliku Britaniju, to je tržište koje je fundamentalno za naš budući razvoj, zaključio je prvi čovek Evrolige.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DVE RUNDE DO KRAJA: Ništa još nije gotovo, Partizan pred vratima plej-ina

Košarkaši Partizana propustili su veliku priliku da prošle večeri upišu 15 trijumf u Evroligi. Na svom terenu izgubili su od...

POVEZANE OBJAVE