Virus slabi, Derbi sa navijačima?

Situacija sa epidemijom virusa Korona u Srbiji je poprilično stabilna u poslednjih nekoliko nedelja, i određene mere su ukinute ili su olabavljene.

Ono što zanima ljubitelje fudbala jeste da li će se publika moći da vrati na stadione.

Predsednik medicinske komisije Fudbalskog saveza Srbije, dr. Miljko Ristić, je zagolicao maštu navijača.

Kako trenutno stvari stoje, odluka o povratku navijača na stadione u našoj zemlji je na Kriznom štabu, u koordinaciji sa FSS-om i UEFA. Krizni štab se zasad ne oglašava, ali smatram da je došlo vreme da se navijači vrate tamo gde im je mesto. To je realnost, naravno uz obavezu poštovanja preporuka nadležnih. Osim na stadionima Crvene zvezde i Partizana, u Superligi ionako nema mnogo navijača, stoga nema opasnosti za širenje pandemije. Plus, igra se na otvorenom, rekao je Ristić za Alo.

On smatra da će se takva odluka vrlo brzo doneti.

Verujem da je pitanje dana kada će FSS dozvoliti navijačima prisustvo na utakmicama. Naravno, biće određeni broj ljudi na stadionu i moraće da se poštuju zdravstvene mere i propisi. Ako uzmemo u obzir činjenicu da je Srbija po broju zaraženih na zadovoljavajućem nivou, onda takva odluka ima rezona. S druge strane, Španija i Francuska su u problemu, broj obolelih raste, postoji veća mogućnost zaraze na stadionima, završio je Ristić.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SERIJA A: Salernitana i matematički ispala, Frozinone pobegao iz zone ispadanja (VIDEO)

U prvom meču 34. kola Serije A, Frozinone je savladao Salernitanu 3:0. Ekipa sa juga Italije je ovim porazom i...

POVEZANE OBJAVE