Bajern je sada konačno osvojio sve! [VIDEO]

Dortmund – Bajern 2:3 (1:2)
Brand 39′, Haland 55′ – Toliso 18′, Miler 32′, Kimih 82′

Bajernu je pripao i trofej Superkupa Nemačke.

Posle duple krune u Nemačkoj, te Lige šampiona i Superkupa Evrope, Bavarci su osvojili i jedini preostali pehar koji im nedostaje u kalendarskog godini. Po pravilu u ovom takmičenju igraju šampion i pobednik Kupa, ali pošto je Bajern osvojio duplu krunu, rival mu je bio vicešampion Bundeslige, Borusija iz Dortmunda.

Meč je igran na “Alijanc areni” u Minhenu, ali je Dortmund bio formalni domaćin. Bajern je posle nešto više od pola sata igre imao dva gola prednosti. Prvo je Toliso pogodio u 18. minutu, da bi Toas Miler udarcem glavom duplirao prednost Bavaraca u 32. Do poluvremena se Borusija vratila u igru pošto je Julijan Brand smanjio na 2:1.

Erling Haland, norveški napadač, poravnao je u 55. minutu i izgledalao je da će “milioneri”, kao i prošle godine, uspeti da dođu do ovog trofeja. Ipak, odluka je pala u 83. minutu, kada je Kimih, na pomalao komičan način, zatresao mrežu rivala i postavio konačan rezultat. Naime, prvi šut defanzivca Bajerna golman Dortmunda je odbranio, ali se lopta ponovo odbila od Kimiha koji je pao i otišla u mrežu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Zvezdini navijači najavili 173. večiti derbi!

Dva derbija između Crvene zvezde i Partizana su pred nama. Prvi u okviru Superlige i za crveno-bele je vredan...

POVEZANE OBJAVE