Partizan prosuo 15 poena prednosti: Huventud iskoristio haotičnu četvrtu četvrtinu crno-belih

Huventud – Partizan 85:82 (21:17, 19:31, 21:23, 24:11)

Košarkaši Partizana poraženi su na otvaranju nove sezone Evrokupa. Imali su crno-beli 15 poena prednosti u trećoj četvrtini, ali su očajnom igrom i uz malu pomoć sudija, u poslednjih deset minuta sve prosuli i iz Španije se vraćaju poraženi.

Dosta problema imali su crno-beli na početku meča, na obe strane terena. Domaćin je poveo sa 7:0, a prve takmičarske poene za crno-bele posle pola godine postigao je Erik Mika. Taj koš Amerikanca bio je i jedini u prva četiri minuta, Huventud je uvećao svoje vođstvo na 11:2, ali je Partizan posle tajm-auta Šćepanovića reagovao trojkom Stefana Jankovića.

Crno-beli su popravili igru u odbrani nakon tajm-auta, u dobar napadački ritam ušli su Tomas i Gordić, ali je problem bio skok u napadu Huventuda i borba za takozvane ničije lopte koje su po pravilu završavale u posedu španskkog tima čiji su igrači pogodili nekoliko trojki iz drugog ili trećeg napada. Važan detalj iz prve četvrtine su i četiri promašena slobodna bacanja igrača crno-belih, po 2 Tomasa i Nikole Jankovića.

U poslednjoj sekundi prve četvrtine trojku je pogodio Gordić pa je rezultat posle prvih 10 minuta bio podnošljiv – 21:17 za Huventud.

Odlično je Partizan otvorio drugu četvrtinu, sa 8 uzastopnih poena, od kojih je Nikola Janković ubacio 6, a poentirao je i Dangubić nakon skoka u napadu. Huventud je uzvratio serijom od 4:0 za izjednačenje, ali je Partizan igrao strpljivo, Pejdž je pogodio dve trojke, Miler-Mekintajer jednu i vrlo brzo crno-beli su došli do 7 poena prednosti (35:28). Razigrao se i Jaramaz, najpre je pogodio trojku i dodatno slobodno bacanje, a zatim je poentirao i ispod koša uz faul, a 17 sekundi pre kraja prvog poluvremena Miler-Mekintajer je doneo prvu dvocifrenu prednost (48:38).

Na poluvremenu je bilo 48:40, a drugo poluvreme igrači Partizana su počeli furiozno. I dalje su pogađali šuteve sa distance, ali su popravili kontrolu skoka i posle samo dva minuta bilo je +13 (55:42). Sredinom treće četvrtine bilo je i najvećih +15 (61:46), ali je Huventud uz mali pritisak igrača i navijača na sudije uspeo da dođe u priliku da priđe na jednocifrenu razliku. Para je promašio slobodno bacanje, Nikola Janković napravio grešku u koracima, a Dimitrijević promašio uz zvuk sirene pa je nakon 30 minuta košarke bilo 71:61 za crno-bele.

Haotičan početak Partizana u poslednjoj četvrtini Huventud je iskoristio i za samo minut i po prepolovio prednost (68:73). Nije mnogo pomogao ni tajm-aut, Huventud je prišao na samo poen minusa, međutim Tomas je sa 4 poena u nizu uspeo da odbije ovaj napad.

U poslednja dva minuta Partizan je ušao sa poenom prednosti (82:81), ali do kraja meča nije uspeo da poentira. Ribas je 42 sekunde pre kraja sa dva slobodna bacanja doneo prvo vođstvo Huventudu još od druge četvrtine, ali su crno-beli imali priliku da pobede. Sedam sekundi ostalo je za poslednji napad, ali je nakon izgubljene lopte i nesportskog faula Jaramaza propala i poslednja šansa za trijumf.

Tomas je bio najefikasniji kod Partizana sa 15 poena, Gordić i Jaramaz su postigli po 12. U domaćem timu Ribas 18 poena, a Dimitrijević i Morgan po 14.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Zvezdin igrač na meti tima iz La Lige: Španci žele Hvanga

U subotu i sredu igrala se dva derbija, a ti mečevi privukli su brojne skaute. Kako javlja MaxBet Sport predstavnike su...

POVEZANE OBJAVE