Veliko pojačanje u Radničkom: Igrao za Zvezdu i Partizan, posle tri godine ponovo u srpskom fudbalu

Radnički iz Niša je dobio veliko pojačanje pred nastavak sezone.

Nekadašnji fudbaler kluba sa “Čaira”, Petar Đuričković, vratio se u Niš nakon četiri godine, a u svojevremeno je nastupao i za Crvenu zvezdu i za Partizan. Poslednje dve godine igrao je za grčki Ksanti, gde je na 40 mečeva 5 puta bio strelac.

Posle nekoliko razgovora sa prvim čovekom Radničkog Ivicom Tončevom, prepoznao sam visoke ambicije za naredni period i kada mi je predočio plan razvoja kluba, brzo smo se dogovorili. Nadam se na obostrano zadovoljstvo. Drago mi je što sam se vratio u klub u kojem sam ponikao. Radnički je moj klub, Niš je moj grad, tako da sam na moje veliko zadovoljstvo danas potpisao ugovor na stadionu Čair. Imao sam nekoliko ozbiljnih ponuda i dva meseca unazad sam vagao i razmišljao gde da nastavim karijeru, ali nakon poziva Ivice Tončeva lako sam doneo odluku, rekao je Đuričković odmah po potpisivanju ugovora.

Tokom prethodnog mandata u Radničkom bio je ljubimac niške publike.

– Taj podatak je još jedan motiv za mene. Volim ovaj klub i drago mi je što ću ga ponovo predstavljati i imati priliku da još nekoliko godina donosim radost našim navijačima. Klub je sada na visokom nivou što se tiče ogranizacije i smatram da ovde mogu da podignem kvalitet, a i da sam napredujem kao fudbaler. Sakupio sam puno iskustva u prethodnih nekoliko godina i mogu da pomognem timu da ostvari svoje ciljeve. Pratio sam utakmice Radničkog ove sezone. Upoznat sam sa sistemom, pričao sam sa trenerom Radoslavom Batakom, poznajem i dosta saigrača i mislim da neću imati nikakvih problema oko adaptacije i da ću se brzo uklopiti u ekipu, dodao je povratnik u srpski fudbal.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Fudbalski vikend za pamćenje: Ovo su pet utakmica koje se moraju naći na vašem tiketu!

Pred nama je još jedan uzbudljiv fudbalski vikend – petak, subota i nedelja rezervisani su za top lige, a...

POVEZANE OBJAVE