Barsa srušila Balaidos posle pet godina, Andalužani slavili minimalcima [VIDEO]

Odigrane su tri poslednje utakmice vanrednog četvrtog kola španske La Lige.


U dve prve utakmice viđen je samo po jedan gol, a pobede su odneli klubovi iz Andaluzije, Kadiz i Sevilja. Novajlija je pokazao da će biti tvrd orah za mnoge timove iz La Lige. Pobedili su već drugi put, a bodove sa ”San Mamesa” ne odnose često ni one najjače španske ekipe. Jedini gol za goste delo je domaćeg defanzivca Unai Lopeza, junaka pobede Atletika nad Eibarom pre četiri dana. Kadiz je meč završio sa devet fudbalera, pošto su ranije sa terena zbog crvenih kartona morali Akapo u 48. i Negredo u 70. minutu.


Mnogo se Sevilja mučila sa odličnim Levanteom. Tim iz Valensije odlolevao je do sudijske nadoknade, a onda je En Nesiri odlično skočio i glavom pronašao put lopti do mreže za novu pobedu svog tima. Andalužanima je poništen jedan gol El Hadadiju u 67. minutu zbog prekršaja.


Pet prethodnih sezona Barselona nije uspela da pobedi Seltu u Vigu, ali je to uspela večeras, u poslednjoj utakmici kola. U tih pet godina tri puta je slavila Selta, dok su dva meča završena bez pobednika, kao i jedan u Kupu, pa je tako Barsa pobedila nakon šest uzastopnih mečeva bez trijumfa na ”Balaidosu”.

Vodeći gol za Katalonce postigao je mladi Fati već u 11. minutu iskoristivši smušenost odbrane domaćih. Od 42. minuta gosti su igrali sa igračem manje, pošto je drugi žuti, a istovremeno i crveni karton, zaradio Lengle. I pored brojčane inferiornosti Barselona je postigla još dva gola. Drugi je delo domaćeg fudbalera Olaze, koji je udarac Mesija skrenuo u sopstvenu mrežu. Argentincu nije upisan taj pogodak, kao ni naredni, kada je nešto kasnije još jednom zatresao mrežu Selte, ali je ovog puta bio u ofsajdu.

Treći gol za Barsu postigao je Serhi Roberto u poslednjem minutu nadoknade. Imala je i Selta svoje prilike, ali ne i sreće da neku realizuje, a jednom je goste spasila i prečka.

Atletik Bilbao – Kadiz 0:1(0:0)
Unai Lopez 57′

Sevilja – Levante 1:0(0:0)
En Nesiri 90+2′

Selta – Barselona 0:3(0:1)
Fati 11′, Olaza 51′(ag), Serhio Roberto 90+5′

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SERIJA A: Salernitana i matematički ispala, Frozinone pobegao iz zone ispadanja (VIDEO)

U prvom meču 34. kola Serije A, Frozinone je savladao Salernitanu 3:0. Ekipa sa juga Italije je ovim porazom i...

POVEZANE OBJAVE