Đoković ekspresno do 3. kola i 70. pobede u karijeri na Rolan Garosu

Novak Đoković – Rikardas Berankis 3:0 (6:1, 6:2, 6:2)

Najbolji svetski teniser, Novak Đoković, ekspresno je izborio plasman u 3. kolo Rolan Garosa i istovremeno stigao do 70. pobede u karijeri na Otvorenom prvenstvu Francuske u tenisu.

Đoković je kao i u 1. kolu protiv Imera izgubio samo pet gemova, ali se na terenu zadržao 16 minuta kraće nego pre dva dana – sat i 23 minuta bilo je dovoljno za ubedljiv trijumf protiv Rikardasa Berankisa.

Novak je od prvog poena Litvancu stavio do znanja da nema nameru da se zadržava na terenu duže nego što je potrebno. Lako je poveo sa 3:0, a u prvom setu koji je trajao samo 23 minuta izgubio je tek 10 poena.

Sličan recept primenio je i u drugom setu, Berankis je izgubio svoj prvi servis gem, ali je uspeo da osvoji jedan gem više nego u prethodnom setu, dok je u trećem Novak ekspresno poveo sa 4:0 i rutinski priveo meč kraju.

Današnjom pobedom Đoković se izjednačio sa Rodžerom Federerom po broju pobeda u Parizu. Federer i Đoković su jedini teniseri u Open eri sa najmanje 70 trijumfa na sva četiri Grend Slem turnira.

Protivnik u šesnaestini finala biće mu Kolumbijac, Danijel Elahi Galan Riveros, koji je u tri seta bio bolji od Amerikanca Tenisa Sandgrena.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SERIJA A: Salernitana i matematički ispala, Frozinone pobegao iz zone ispadanja (VIDEO)

U prvom meču 34. kola Serije A, Frozinone je savladao Salernitanu 3:0. Ekipa sa juga Italije je ovim porazom i...

POVEZANE OBJAVE