Lajović se vratio iz mrtvih, ali ipak poklekao! Anderson čisti Srbe sa Rolan Garosa

Dušan Lajović – Kevin Andersen 2:3
(2:6, 4:6, 6:4, 6:3, 3:6)

Srpski teniser Dušan Lajović eliminisan je u 2. kolu Rolan Garosa od Južnoafrikanca Kevina Andersona sa 3:2 nakon nešto više od tri sata.

Delovalo je da će iskusni Anderson veoma lako završiti posao protiv Lajovića, s obzirom na to da je 128. teniser sveta osvojio prva dva seta i to relativno lako (6:2, 6:4).

Imao je potom odmah na startu trećeg seta Anderson i brejk loptu, koju nije iskoristio i to mu se kasnije obilo o glavu. Zaigrao je mnogo bolje Lajović, uzeo brejk sa nulom, ali ubrzo je odgovorio Anderson, da bi se ista situacija ponovila u osmom i devetom gemu. Ipak, prelomio je Lajović uzevši ponovo servis rivalu u 10. gemu i smanjio rezultat.

Bio je to vetar u leđa za srpskog igrača, kojem je jedan brejk bio dovoljan u narednom setu da izjednači na 2:2 i vrati se iz ,,mrtvih”.

Međutim, ta borba kao da je iscrpela Lajovića i u fizičkom i u psihičkom smislu i tražio je svoju šansu, sve do poslednjeg trenutka. Pokušavao da uzme brejk posle tri meč lopte Andersona, ali nije uspeo, te je Južnoafrikanac slavio i protiv drugog srpskog tenisera na ovom turniru (prim. aut. u 1. kolu izbacio Đerea)

Anderson će u 3. kolu igrati protiv Andreja Rubljova.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

POČEO JE SPEKTAKL: Ovako su Grobari pozdravili ljubimce pred Olimpijakos (VIDEO)

Košarkaši Partizana u ovim trenucima su počeli duel 32. kola Evrolige protiv Olimpijakosa. Crno-beli se bore za plej-in. Pirejcima meč...

POVEZANE OBJAVE