Rijeka slavila u Kopenhagenu, Volfsburg pao u Atini, ”sedmica” Totenhema [VIDEO]

Poznati su svi klubovi koji će u petak biti u šeširima na izvlačenju grupa za Ligu Evrope.

Pored Crvene zvezde region će predstavljati zagrebački Dinamo, koji je po 14. put izborio grupnu fazu jednog od takmičenja, ali i Rijeka koja je slavila u Danskoj protiv Kopenhagena. Dinamo je lako preskočio estonsku Floru, a Sarajevo je, i pored snažnog otpora, moralo da položi oružje pred Seltikom. ”Kelti” su slavili na ”Koševu” golom Eduarda u 70. minutu.


Lider belgijskog šampionata, ekipa Šarlroa koja je eliminisala Partizan, ipak nije pronašla put do grupne faze. Poljski Leh iz Poznanja slavio je u Belgiji 2:1 i tako će oni među 48 ekipa. Drugi belgijski tim, Standar iz Liježa, dželat naše Vojvodine, uspeo je nakon velikog preokreta da eliminiše mađarski MOL Fehervar sa 3:1.


Da se vratimo na Rijeku. Timu sa Rujevice davane su male šanse na ”Parkenu”, ali su oni uspeli da trijumfuju, pomalo komičnim autogolom Ankersena u 20. minutu. Prvo su se kod kontranapada Riječana sudarila dvojica fudbalera danskog tima, a onda je Andrijašević pogodio prečku, od koje se lopta odbila na nogu nesrećnom Ankersenu i završila u mreži. Kopenhagen je imao terensku dominaciju, mnogo više pokušaja ka golu gostiju, ali nije uspeo da zatrese mrežu mladog golmana Ivana Nevistića. Ni ostali Skandinavci nisu bili uspešni, Rozenborg je izgubio od PSV-a, a Malme od Granade, mada su i jedni i drugi bili domaćini.


Slovan iz Libereca pobedio je kiparski APOEL golom iz penala u 95. minutu, ali je zato drugi češki tim, Viktorija iz Plzenja, poražena u Izraelu minimalnim rezultatom od Hapoela Ber Ševe. Težak udarac doživeo je Bazel. Švajcarski tim je na svom ”Sent Jakobu” izgubio od bugarskog CSKA, mada je prvi poveo u drugom poluvremenu. Portugalac Rodriges bio je junak gostiju sa dva postignuta gola. Ipak će Švajcarci imati predstavnika, Jang Bojs je bio ubedljiv protiv albanske Tirane, uz dva gola Nsamea.


Azerbejdžan će imati ekipu u grupnoj fazi, Karabag je deklasirao Legiju u Varšavi, dok je i Ludogorec slavio u Belorusiji protiv Dinama u Brestu. AEK je i pored promašenog penala izbacio nemački Volfsburg, mada su ”vukovi” dobili prvo poluvreme. U nastavku je usledio preokret, a Grke je dalje odveo gol Iranca Ansarifarda u 94. minutu. I drugi glazgovski velikan biće u Ligi Evrope, Rendžers je sa 2:1 pobedio Galatasaraj, a svi golovi plai su u drugom poluvremenu.

LASK je potvrdio da izrasta u jaku evropsku ekipu, tim iz Linca je pobedio Sporting u Lisabonu sa 4:1. Najubeljiviji je bio Totenhem, ”pevci” su dali sedam golova izraelskom Makabiju iz Haife, tri gola dao je Hari Kejn, a dva Lo Selso. Sigurni smo da će svi timovi na žrebu želeti irski Dandalk u svojoj grupi. Ova ekipa igrala je meč plej-ofa sa Klaksvikom, šampionom Farskih Ostrva i došla do trijumfa koji im donosi plasman u grupnu fazu Lige Evrope, mada im ruže ne cvetaju ni u domaćem prvenstvu.

Kluž – KuPS 3:1(2:0)
Ararat-Jermenija – Crvena zvezda 1:2(0:1)
Šarlroa – Leh 1:2(0:2)
Dinamo Zagreb – Flora 3:1(2:0)
Liberec – APOEL 1:0(0:0)
Malme – Granada 1:3(1:1)
Rozenborg – PSV 0:2(0:1)
Hapoel Ber Ševa – Plzenj 1:0(1:0)
Dinamo Brest – Ludogorec 0:2(0:0)
FC Kopenhagen – Rijeka 0:1(0:1)
Sarajevo – Seltik 0:1(0:0)
Standard – MOL Fehervar 3:1(0:1)
Bazel – CSKA 1:3(0:0)
Dandalk – Klaksvik 3:1(1:0)
Jang Bojs – Tirana 3:0(1:0)
AEK – Volfsburg 2:1(0:1)
Rendžers – Galatasaraj 2:1(0:0)
Sporting – LASK 1:4(1:1)
Totenhem – Makabi Haifa 7:2(4:1)
Rio Ave – Milan 2:2(0:0)

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ATP BARSELONA: Lajović u polufinalu!

Srpski teniser Dušan Lajović stigao je do polufinala turnira u Barseloni pošto je savladao Artura Fisa 6:4,3:6,6:2. U polufinalu ga...

POVEZANE OBJAVE