ZVEZDA U LIGI EVROPE: Falćineli skinuo kiparsko prokletstvo, Katai potvrdio nadimak

Ararat – Crvena zvezda 1:2 (0:1)
72′ Lima – 45+1′ Katai, 60′ Falćineli

Fudbaleri Crvene zvezde plasirali su se u grupnu fazu Lige Evrope pošto su na Kipru savladali jermenski Ararat sa 2:1!

Zvezda je bila bolji rival tokom najvećeg dela meča, pokazala je da ima veći kvalitet, ali isto tako imala i određene oscilacije koje ih, na njihovu sreću, nisu koštale eliminacije.

U uvodnom delu utakmice Crvena zvezda se trudila da kontroliše stanje na terenu i to im je i uspevalo. Držali su loptu u svojim nogama crveno-beli i pokušali da je guraju po zemlji, te centaršutem povremeno pronađu Falćinelija u šesnaestercu rivala.

S druge strane, Ararat je dugim loptama tražio rupu u odbrani Zvezde i to im je bila glavna ideja. Uspeli su jednom, uz dosta sreće, ruku na srce, da navedu Stankovića da se preznoji. Desni bek Ararata Alemao uspeo je da stvori prednost u odnosu na defanzivce crveno-belih, tako što ga je lopta napucala. Imao je samo Borjana ispred sebe, ali poslao je loš pas za Limu na drugoj stativi i nominalni domaćini su propustili šansu za vođstvo.

 Zvezda je pokušala da kreira, a najbolju priliku stvorili su Kanga i Ivanić, kada je Gabonac prebacio poslednju liniju ,,domaćina ’’a Zvezdina ,,četvorka’’ pokušala da zaobiđe Čupića koji je bio spreman na tako nešto.

Još jednu sjajnu priliku. Zvezda je propustila kada je Ben pronašao Kataija na drugoj stativi, a popularni ,,Magiko’’ tukao neprecizno.

Ponovo je isti igrač imao gol šansu i ponovo je bio neprecizan. Ideja da se proigra Falćineli i da se iskoristi sposobnost italijanskog napadača u igri leđima je urodila plodom, ali Katai je iz teške pozicije u 39. minutu promašio.

Žestoko je šampion Srbije pritiskao rivala u finišu prvog dela igre, falio je završni pas, a taj problem rešio je ko drugi nego Aleksandar Katai. Zašto ima nadimak ,,Magiko’’, povremeni reprezentativac naše zemlje pokazao je u prvom minutu nadoknade prvog poluvremena, kada je driblinzima promešao odbranu rivala pred šesnaestercem, a onda uputio izvrstan šut za vođstvo Crvene zvezde u idealnom trenutku.

Nastavak je mogao da se igra za nijansu opuštenije, kada je reč Crvena zvezda i ubrzo se taj ,,grč’’ i osetio kada je napravljena školska akcija za Falćinelija. Ivanić je sa krila pogodio Italijana u glavu u 60. minutu, a ovaj se barem malo iskupio za promašen na istom mestu pre nešto više od dve nedelje.

Imao je Falćineli desetak minuta kasnije sjajnu šansu da stavi tačku na ovaj meč, ali je Čupić odbranio taj udarac, i odmah u kontranapadu usledila je kazna. Arimbari je na sredini poslao sjajan pas kroz odbranu Crvene zvezde, čija poslednja linija je bila veoma visoko, Otubanjo je imao situaciju oči u oči sa Borjanom, a Zvezdin kapiten je maestralno odbranio, međutim, na odbitak natrčao je Lima za 2:1.

Stvorili su se problemi u odbrani srpskog prvaka, dozvoljavali su rivalu da se razigra i kreira u blizini Borjanovog gola.

Ubrzo su se konsolidovale linije tima Dejana Stankovića koji je odlučio da uvede svežu krv te su priliku dobili Njegoš Petrović, Marko Gobeljić i Željko Gavrić.

Mnogo duela vodio je Dijego Falćineli i osim što je postigao pogodak, uradio je odličan posao iznudivši faule, čuvanjem lopte… Za njega sigurno ostaje žal što nije postigao još jedan pogodak kada je za to imao šansu.

Izvrstan posao od svog ulaska radio je i Željko Gavrić, koji je svojom svežinom uspevao da se trka sa odbranom Ararata, dobije prekršaje i čuva loptu.

Žreb za grupnu fazu Lige Evrope održaće se sutra od 13 sati u Nionu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Tadić promašio penal, Olimpijakos ispisao istoriju!

Fenerbahče je večeras na svom terenu dočekao Olimpijakos. Viđena je još jedna neizvesna utakmica posle 3:2 za Grke u...

POVEZANE OBJAVE