Fener nadigrao Zvezdu za prvu pobedu Kokoškova u Evroligi

Fenerbahče – Crvena zvezda 77:63
(24:20, 18:10, 15:11, 20:22)

Košarkaši Crvene zvezde doživeli poraz od Fenerbahčea u utakmici prvog kola Evrolige u Istanbulu.

Selektor Srbije Igor Kokoškov zabeležio je prvi trijumf u elitnom evropskom klupskom košarkaškom takmičenju u utakmici u kojoj je Fenerbahče bio daleko bolji rival.

Saša Obradović se odlučio na jaku defanzivnu petorku na startu (Hol, Lojd, Lazić, Davidovac, Jagodić Kuridćža i Kuzmić). Trojkama Jagodića Kuridže i Hola stekli su crveno-beli prednost od 8:3 na startu i veoma dobro otvorili susret. Ipak, domaći sastav se stabilizovao i sredinom prve deonice tokom serije 15:5 uhvatio priključak i prešao u vođstvo (18:13). Zvezda je izdržala nalet Fenera i uspela da sa pristojnim minusom ode na prvu pauzu.

I na početku druge četvrtini je Zvezda u napadu nalazila rešenja, ali je i Fenerbahče bio efikasan. Ali, to nije dugo trajalo. Obe ekipe su ušle u seriju grešaka, a Zvezda nije postigla poen više od pet minuta, što je bio prvi pokazatelj da ekipa ide ka porazu. Fenerbahče je uspeo da stekne dvocifrenu prednost (35:25) nakon zakucavanja Lorenca Brauna. Nakon tajm-auta Davidovac je prekinuo muku trojkom, a Džordan Lojd je upsiao prve poene tek u poslednjem minutu prvog dela. De Kolo i Braun su turskog prestavnika odveli na plus 12 (42:30) na kraju prvog dela.

Da ovo nije bilo Zvezdino veče jasno je bilo već na startu trećeg kvartala, u kojem je i rešen pobednik. Gostima iz Beograda nikako nije išlo u napadu, a solidna odbrana nije bila dovoljna da se prednost smanjuje, naprotiv ona je rasla. Fenerbahče je otišao na +20 (55:35) u 28. minutu, a sporadične trojke gostiju nisu ugrožavale ekipu iz Istanbula

Zvezda je krenula dobro na početku četvrte četvrtine. Ipak, nakon minuta odmora Kokoškova, zaustavljen je nalet gostiju. Ponovo se išlo iz greške u grešku i Fenerbahče je sigurno kontrolisao meč i priveo ga kraju.

Gostima za pohvalu ostaje jedino već broj skokova (32:26), ali je presudio preveliki broj grešaka.

Lorenco Braun je bio najbolji akter susreta sa 17 poena i tri asistencije. Edgaras Ulanovas je dodao 13, Nando De Kolo 12, a Bobi Dikson 11.

U ekipi Crvene zvezde daleko bolji od ostalih bio je Lengston Hol sa 12 koševa, dva skoka i tri asistencije. Džordan Lojd je na kraju bio najefikasniji sa 15 poena, ali mahom kada je meč bio rešen. Kori Volden je ubacio devet poena.

Crvena zvezda u narednom kolu igra protiv Baskonije u Beogradu, a meč je zakazan za petak, 9. oktobar.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DVE RUNDE DO KRAJA: Ništa još nije gotovo, Partizan pred vratima plej-ina

Košarkaši Partizana propustili su veliku priliku da prošle večeri upišu 15 trijumf u Evroligi. Na svom terenu izgubili su od...

POVEZANE OBJAVE