“Aca trica”: Zvezda navodno platila Ciboni da je zameni u Evroligi [VIDEO]

Cibona je osvojila regionalno takmičenje 2014. godine, ali je u Evroligu tada otišla Crvena zvezda, zbog finansijskih problema kluba iz Zagreba..

Hrvatski košarkaški trener Akleksandar Petrović je u podkastu “SuperSportske” naglasio da dva kluba od tada imaju odličan odnos, a prema njegovim informacijama Cibona je dobila “finansijsku injekciju” za takav ustupak.

Taj odnos počinje u godini kada je Cibona osvojila ABA ligu, pobedom na Zvezdom u polufinalu, a onda i nad Cedevitom u Beogradu. Cibona je dobila garancije da će biti obezbeđana finansijska sredstva za učešće u Evroligi, a na kraju od toga nije bilo ništa. U elitno društvo je otišla Zvezda. Ne želim da rizikujem bilo kakvu tužbu, pa ću iskoristiti ono što su me naučili moji advokati. Kada želiš da kažeš nešto sporno, uvek naglasi navodno pre toga. Navodno, Cibona je za odustajanje od Evrolige bila finansijski pokrivena, rekao je Petrović.

Bivši selektor Hrvatske je kritikovao aktuelnu situaciju u ABA ligi.

Formirana je nova ABA liga, uz mnog administrativnih propusta. Dobro je da liga kreće, zanimljiva je i donosi prohodnost u Evropu, ali je i presudna sezona po pitanju onih koji je vode. Moraju da se dogovore i pravno regulišu takmičnje. Ukoliko tako ne bude, možda će biti poslednja sezona ABA lige, dodao je popularni “Aca trica”.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NADOMAK ČIŠĆENJA: Jokić na korak od tripl dabla, 3:0 za aktuelnog šampiona! (VIDEO)

Košarkaši Denvera na korak su od plasmana u polufinale zapadne konferencije. Nastavili su seriju pobeda protiv Lejkersa i brejkom u...

POVEZANE OBJAVE