Borac odličan, Partizan neprepoznatljiv: Veliko iznenađenje na početku nove sezone ABA lige! [VIDEO]

Partizan – Borac 78:87 (17:24, 19:25, 21:19, 21:19)

Košarkaši Partizana nisu uspeli da ostvare pobedu ni u drugoj takmičarskoj utakmici na početku sezone.

U prvoj utakmici u novoj sezoni ABA lige Borac je iznenadio crno-bele, koji su vodili samo u prvoj četvrtini, a najviše što su uspeli da urade u drugom poluvremenu bilo je smanjenje prednosti gostiju na tri poena.

Kako je Partizan odigrao prvo poluvreme dovoljno govori podatak da su primili čak 49 poena za prvih 20 minuta, a kakvu je dominaciju imao Borac pod košem govori i odnos u skokovima – čak 21:9 u korist čačanskog kluba.

Sjajnu rolu u prvom poluvremenu imao je bivši igrač Partizana Miletić koji je za nepunih 8 minuta na parketu postigao 8 poena bez promašaja, pogodio je i jednu trojku uz 4 uhvaćene lopte. Čačani su prvu osetniju prednost stekli u finišu prve četvrtine, a tokom druge njihovo vođstvo nijednog trenutka nije bilo manje od 10 poena.

Na početku drugog poluvremena Gordić je vezao četiri poena i zabeležio asistenciju za zakucavanje Mike, ali to nije donelo nikakav boljitak s obzirom da su i dalje ostali problemi u skoku, a nakon trojke Džounsa Borac je ponovo otišao na +15 (58:43).

Čim su crno-beli pronašli malo energije i borbenosti, uhvatili nekoliko lopti pod protivničkim košem prepolovili su razliku i serijom od 8:0 smanjili prednost na 58:51. Posle trojke Torntona prednost je ponovo bila dvocifrena, a priliku za tri slobodna bacanja posle faula Angole dobio je i Džouns. Pogodio je samo jedno, ali su njegovi koševi do kraja treće četvrtine bili presudni što je prednost Borca i na kraju treće četvrtine bila dvocifrena (68:57). Poslednji napad u četvrtini Partizan nije najbolje organizovao pa je Angola promašio trojku iz velike daljine.

Poslednja četvrtina počela je sa četiri vezana poena crno-belih, ali je uzvratio Đoković trojkom za 71:61. Trojka Pejdža pokrenula je seriju Partizana, nastavio je Mozli sa dva sjajna zakucavanja i prvi put posle prve četvrtine domaćin je prišao na samo tri poena minusa (68:71). Ponovo je Đoković pogodio trojku, a u poslednja četiri minuta ušlo se sa vođstvom Borca 77:71. Jaramaz je dva minuta pre kraja pogodio trojku, ali je na drugoj strani Miletić poentirao posle skoka u napadu, a tačku na meč stavio je Đoković novom trojkom.

Najefikasniji kod Partizana bio je Jaramaz sa 21 poenom, Gordić je ubacio 13, a sa druge strane gosti su odlično rasporedili poene. Đoković je postigao 12, Tornton i Čarapić po 11, a Miletić i Džons po 10.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Poznati detalji sukoba: Uhapšeno više od 50 osoba, ima povređenih

Uvertita pred 173. "večiti"derbi između fubalera Crvena zvezde i Partizana bio je sukob huligana. Sada je poznato i više detalja...

POVEZANE OBJAVE