Galan video Đokovića, kiša mučila najboljeg tenisera sveta više nego protivnik

Novak Đoković – Danijel Galan Riveros 3:0 (6:0, 6:3, 6:2)

Po očekivanju, bez mnogo problema, najbolji teniser sveta izborio je plasman u četvrto kolo Otvorenog prvenstva Francuske u tenisu.

Protivnik Novaka Đokovića bio je malo poznati Kolumbijac Danijel Galan Riveros, pre Rolan Garosa 153. teniser sveta, koji je u glavni žreb ušao kao “laki luzer”, pošto je poražen u trećem kolu kvalifikacija. Srpski teniser slavio je u tri seta 6:0, 6:3, 6:2, a meč je trajao sat i 57 minuta.

Očigledno impresioniran rivalom s druge strane mreže, Kolumbijac se nije dobro snašao u prvom setu, pa nije upisao ni počasni gem. Set je trajao 26 minuta, a samo u trećem gemu Galan Riveros je imao gem loptu.
Mnogo više problema od nedoraslog rivala, Novaku Đokoviću je pravila kiša, koja je pojačavala intenzitet kako je meč odmicao, ali je krov zatvoren tek posle trećeg gema u drugom setu i to nakon što je noga Kolumbijcu proklizala, pa je postojala opasnost da se povredi.

Dok je trajao proces zatvaranja krova na “Filip Šatrijeu” morao je da se popravlja i teren, koji je bio oštećen u toku prvog i prvoj polovini drugog seta.

Inače, neposredno pred pauzu Kolumbijac je osvojio svoj prvi gem, pa je mnogo rasterećenije igrao u nastavku meča. U drugom setu Galan je osvojio tri gema, sve na svoj servis, a set je trajao skoro ceo sat, tačno 51 minut.

Ni u trećem setu Đoković nije preterano forsirao, igrao je taman toliko da meč privede kraju bez problema, a opet da sačuva snagu za izazove koji mu predstoje, pošto u prva tri kola nije bio na težem iskušenju protiv Imera, Berankisa i Galana Riverosa.

Ovim trijumfom, Đoković je izbio na drugo mesto večite liste po broju pobeda na Rolan Garosu. Današnja pobeda bila mu je 71. u karijeri u Parizu, Federer je ostao na 70, a daleko napred je Rafael Nadal sa 96 trijumfa.

Naredni rival Novaka Đoković, u pohodu na drugu titulu na Rolan Garosu, je stari znanac Rus Karen Hačanov. On je u trećem kolu, sa 3:1 u setovima, pobedio Čileanca Kristijana Garina.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Postani i ti milioner: Registruj se, uzmi bonus i prepiši VIKEND TIKET!

I ovog vikenda očekuje nas pravi fudbalski spektakl, ništa manji nego prethodnih dana kada smo uživali u Ligi šampiona...

POVEZANE OBJAVE