Novi kiks Sitija, Čelsi skresao krila “orlovima”, Anćeloti radi pravi posao sa Evertonom [VIDEO]

Uzbudljiv dan na terenima Premijer lige.

Počelo je ubedljivom pobedom Čelsija nad Kristal palasom od 4:0. Posle prvih 45 minuta nije izgledalo da će “plavci” uopšte stići do pobede, a kamoli tako ubedljive.

U nastavku je na terenu bio potpuno drugi tim, pa su domaćini poveli posle samo pet minuta igre, a strelac je bio novajlija Čilvel, koji je postigao prvi gol u novom klubu. Gol Zume glavom u 65. minutu rešio je dileme oko pobednika, a trijumf je potvrdio Žoržinjo dva puta sa bele tačke.

Everton ruši sve pred sobom na startu prvenstva i, kako sada stoje stvari, dobili smo još jednu ekipu koja će se uključiti u borbu za vrh tabele. “Karamele” su slavile i u četvrtom meču, a nova “žrtva” bio je Brajton. Prvi gol postigao je Kalvert Luin, kome je to bio već šesti gol u prvenstvu. Izjednačio je Mopaj u 41. minutu, a fudbaleru Brajtona to je bio četvrti pogodak od starta Premijer lige.

Na odmor se otišlo ipak sa prednosšću domaćina, Kolumbijac Mina je postigao pogodak u drugom minutu nadoknade. U nastavku je dva gola postigao drugi Kolumbijac, Hames Rodrigez, pa je i on već upisao tri pogotka za novi klub. Konačan rezultat, u sudijskoj nadokandi, postavio je Bisuma.

Derbi dana odigran je na “Eland Roudu”, gde je hrabri Lids odoleo i Mančester Sitiju. Nema dileme da će Jorkširci biti pravo osveženje u Premijer ligi, a bod koji su osvojili protiv “građana”, potpuno je zaslužen. Gosti su poveli posle solo akcije i preciznog udarca Rahima Sterlinga u 17. minutu.

I pored velikog broja prilika na obe strane, na naredni gol se čekalo sve do 59. minuta, kada je Ederson katastrofalno pogrešio posle kornera domaćih, a taj poklon iskoristio je Rodrigo. Siti je više napadao u preostalom delu meča, ali je Bijelsin tim imao itekao zrele prilike da osvoji ceo plen. Na kraju je ostalo 1:1, pa je Lids već osvojio sedam bodova iz četiri meča, dok je Siti sakupio tri manje, ali uz utakmicu manje odigranu.

Čelsi – Kristal palas 4:0(0:0)
Čilvel 50′, Zuma 65′, Žoržinjo 78′(p),82′(p)

Everton – Brajton 4:2(2:1)
Kalvert Luin 16′, Mina 45+2′, Rodrigez 52′,70′ – Mopej 41′, Bisuma 90+2′

Lids – Mančester Siti 1:1(0:1)
Rodrigo 59′ – Sterling 17′

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Murinjo ne prašta tako lako: “Sa tim čovekom ne želim više nikad raditi”

Žoze Murinjo je trenutno bez kluba nakon što je u januaru dobio otkaz nakon dvie i po sezone...

POVEZANE OBJAVE