Silver doneo loše vesti: Srbija bez Jokića, Bjelice i Bogdanovića na Olimpijskim igrama

Komesar NBA lige Adam Silver rekao je da to takmičenje verovatno neče pauzirati svoju narednu sezonu zarad Olimpijskih igara.

Naredna sezona NBA lige trebalo bi da počne 2021. godine, a datum nije zvanično objavljen. Ipak, to verovatno znači da će NBA organizacija nastaviti da funkcioniše i u toku Olimpijskih igara u Tokiju koje su planirane od 23. jula do 8. avgusta.

Prvi čovek NBA lige najavio je da NBA liga neće praviti pauzu zbog Olimpijskih igara.

Razmotrićemo. Mislim da je to malo verovatno, da na kraju dana, ukoliko započnemo kasnije, pauziramo zbog Olimpijskih igara. Razlog je taj, kao što znate, igrači ne mogu uzeti pauzu samo kako bi igrali u Tokiju, već je potrebno da se priključe selekcijama ranije zbog kampova, a nakon svega im je potreban odmor – kazao je Silver za NBA TV.

Prema njegovim navodima, 34 košarkaša iz NBA lige bi trebala da učestvuju na Olimpijskim igrama, uključujući i trenere, s akcentom na selekciju SAD-a, koju treba da vodi Greg Popovič, s pomoćnikom Stivom Kerom.

Naša reprezentacija bi tako ostala bez imena kao što su Nikola Jokić, Nemanja Bjelica, Boban Marjanović i Bogdan Bogdanović za predstojeće Olimpijske igre.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Ivanić: Najbolji smo, hvala navijačima

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Vojvodinu rezultatom 2:0 čime su osvojili Kup Srbije. Jedan od junaka ovog meča je...

POVEZANE OBJAVE