Bertomeu o problemima sa virusom, planu B, publici, licencama

Evroliga je startovala, ali su se pojavili i problemi sa virusom Covid-19.

Pozitivnih na koronavirus ima u redovima Himkija, CSKA, Barselone.

Ipak, prvi čovek Evrolige Đordi Bertomeu je u razgovoru za “MaxBet sport” istakao da neće biti prekida takmičenja i da je dovoljno da ekipa ima osam igrača u rosteru kako bi mečevi mogli da se igraju.

Ne menja se ništa. Postavili smo pravila, a ona su fleksibilna i imaju cilj da se omogući utakmicama da se odigraju. Dok tim ima osam sposobnih igrača da istrče na parket, utakmica se igra. Samo u slučaju da ima manje od osam igrača, utakmica će se odložiti i tražiće se novi datum. Tako je odlučeno zbog komplikovanosti kalendara, ne možemo stalno da odlažemo utakmice i tražimo nove datume. Odlaganja su lakša u nacionalnim šampionatima jer nema dugih putovanja, rekao je Bertomeu za “MaxBet sport”.

Španski biznismen je istakao da je spreman i plan B ukoliko pandemija uzme maha, a takođe je prokomentarisao I situaciju u vezi sa publikom.

Plan B je spreman ako se Evropa vrati u pandemiju kakva je bila u aprilu i maju. Plan je spreman, ali se nadam da za njim neće biti potrebe. Mi smo od prvog trenutka sledili ono što su odlučile vlade zemalja učesnica. Ako vlada u Litvanija dozvoli publiku, a u Izraelu ne dozvoli, mi to poštuljemo. Kada je Španija u pitanju, tu odlučuju regionalne vlade pa zato imamo različite situacije u Baskiji ili Kataloniji.

Bertomeu je govorio i o licencama. Bajern i Asvel imaju dvogodišnnje ugovore sa Evroligom.

Pomenuti klubovi imaju dvogodišnje licence, a postoji mogućnost da se upute još neka pozivnica nekim klubovima u narednom periodu. Ta tržišta su za nas interesantna, dodao je prvi čovek Evrolige.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

KUP DERBI: Večiti bez Kange i Natha od starta, Jovanović ponovo na golu crno-belih

Fudbaleri Crvene zvezde dočekuju Partizan u 174. večitom derbiju. Ovog vikenda, crveno-beli su bili uspešniji u prvenstvenom susretu. Ponovo su večeras...

POVEZANE OBJAVE