”Old Traford” se crveni od stida, surova Murinjova osveta (VIDEO)

Mančester Junajted – Totenhem 1:6 (1:4) Fernandeš 2′(p) – Ndombele 4′, Son 7′,37′, Kejn 30′,79′(p), Orije 53′

Derbi meč 4. kola engleske Premijer lige završen je nestvarno ubedljivim trijumfom Totenhema od 6:1.   

Mančester Junajted je dobio prvih 240 sekundi meča rezultatom 1:0, dok je ostatak duela pripao ”pevcima”, uz šest datih i niejdan primljeni gol. Posle tridesetak sekundi domaćin je dobio penal. Srušen je Marsijal, a Bruno Fernandeš je još jednom poskočio i pogodio mrežu sa bele tačke. Nadavao se Portugalac golova iz jedanaesteraca u dresu Junajteda.    Kratko je trajalo stiskanje pesnice Ole Gunara Solskjera na klupi, pošto je već u 4. minutu Ndombele poravnao. Golu je prethodila komična intervencija kompletne odbrane domaćih u kojoj je glavnu ulogu imao 90 miliona evra plaćeni Hari Megvajer. Tri minuta kasnije tandem Kejn-Son nadmudrio je smušene defanzivce Junajteda i već smo prisustvovali preokretu.     

Ako je i postojala neka sumnja u konačni ishod, ona je razrešena u 28. minutu. Marsijal je naseo na provokaciju Lamele, udario fudbalera gostiju i zaradio crveni karton. ”Pevci” su igrača više naplatili sa još dva gola do pauze, a strelci su bili, prvo Kejn na dodavanje Sona, a onda opet Korejca, postigavši svoj već šesti gol u prvenstvu.   

Nismo ni očekivali neku spektakularnu partiju u nastavku, Žoze Murinjo je pokušao da motiviše svoje fudbalere da postignu što više golova protiv njegovog bivšeg kluba, ali je Junajted ipak bolje prošao od Makabija iz Haife, kome je Totenhem u četvrtak dao sedam golova. Orije u 53. i Kejn sa bele tačke desetak minuta pre kraja, kompletirali su poklon od pola tuceta golova svom domaćinu.     

Totenhem je peti i predvodi grupu timova sa po sedam bodova, a Junajted je tek 16, ima tri boda, ali i meč manje odigran.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Petorica reprezentativaca dobijaju priznanja od FSS, odlične vesti za fudbalski Niš i Novi Sad

Završena je sednica Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije, na kojoj je doneto nekoliko odluka. Jedna od njih tiče se...

POVEZANE OBJAVE