Pokeraš Levandovski maltretirao Berlince, sjajan meč u Minhenu!

Volfsburg – Augzburg 0:0
Bajern – Herta 4:3 (1:0) Levandovski 40′,51′,85′,90+3′ – Kordoba 60′, Kunja 71′, Ngankam 88′

Utakmicama u Volfsburgu i Minhenu kompletirano je 3. kolo Bundeslige.   

O utakmici u gradu automobila nema se šta mnogo pričati, golova nije bilo, bar ne onih koji su priznati, pošto je u 26. minutu poništen gol domaćinu koji je postigao Brekalo. I jedna i druga ekipa i dalje su bez poraza, ali Augzburg ima četiri boda više i nalazi se nadeobi prvog mesta sa Lajpcigom. Obe ekipe imaju po sedam bodova, ali ”bikovi” imaju nešto bolju gol razliku. Volfsburg je i treći meč završio nerešenim reultatom, a ukupna gol razlika im je 1:1.   

Nedostatak golova u Volfsburgu nadoknadili su Bajern i Herta. Bio je to spektakularan meč, posebno u drugom poluveremenu u kome je viđeno čak šest golova. Pre nego što je poveo, Bajernu je poništen jedan gol, pošto se u ofsajdu našao Miler. Vođstvo šampionu doneo je Robert Levandovski, svojim prvim, od četiri gola, tek u 40. minutu.     

Bio je to samo uvod u festival pogodaka u nastavku. Opet je Poljak pogodio u 51. minutu, ovaj put nogom, ali je KOrdoba, posle dobrog skoka i udarca glavom, smanjio desetak minuta kasnije. Dupli pas Pjonteka i Kunje, ovaj drugi je pretvorio u pogodak za izjednačenje u 71. minutu i Bajern je prokockao dva gola prednosti. Pet minuta pre podizanja table sa vremenom za nadokandu, Robert Levandovski je stigao do het trika. Činilo se da je priča završena, ali je Labadija reagovao uvođenjem mladog Ngankama u 88. minutu, a ovaj mu se odužio golom posle nekoliko sekundi. Bod je bio na putu za prestonicu, ali Bajern ne bi bio Bajern, kada bi se mirio sa tim. Posle jednog ubacivanja na peterac Mitelšted je povukao Levandovskog za ruku i domaći su opravdano dobili jedanaesterac i priliku da ipak dođu do trijumfa. Najstrožu kaznu je izveo Levandovski, postigao svoj četvrti gol i doneo pobedu svom timu. Umeo je Poljak da postigne i više od četiri gola na meču, setimo se da je za devet minuta pet puta tresao mrežu Volfsburga.     

Bajern je četvrti sa šest bodova, Herta je ostala na tri, osvojena u prvom kolu u Bremenu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Ataman siguran: Bolji smo od Makabija

Košarkaši Panatinaikosa savladali su Makabi u okviru drugog susreta četvrtfinalne serije. Sada slede dva okršaja u Beogradu – 30....

POVEZANE OBJAVE