Prvi put na terenu duže od 2 časa: Đoković preskočio i Hačanova na putu do četvrtfinala

Najbolji svetski teniser, Novak Đoković, plasirao se u četvrtfinale Rolan Garosa, a prvi put ove godine u Parizu je proveo duže od 2 časa.

Đoković je u tri seta i nakon minuta 2 časa i 25 minuta igre bio bolji od Karena Hačanova, po setovima 6:4, 6:3, 6:3.

Ruski teniser je se držao u prvih sedam gemova u meču, brejka nije bilo, ali je Đoković imao dve vezane brejk lopte u šestom gemu. Hačanov se izvukao iz te situacije, ali nije uspeo dva gema kasnije, kada je prvi put u meču izgubio servis.

Đoković je poveo sa 5:3, ali je već u sledećem gemu i on prvi put izgubio servis. Dodatne neizvesnosti nije bilo, pošto je viđen i treći uzastopni brejk za Novakovo vođstvo od 1:0.

U drugom setu Hačanov je samo jednom izgubio servis i to u četvrtom gemu posle kojeg je Đoković poveo sa 3:1. Prvi nosilac je u sedmom gemu spasao četiri brejk lopte, potom u osmom nije realizovao četiri prilike za set, ali je sve rešio već u sledećem gemu u kojem je rivalu prepustio samo poen.

U trećem gemu Đoković je poveo sa 2:0, ali je Rus odbijao da se preda. Dobio je tri uzastopna gema, ali su to bili i njegovi poslednji gemovi u meču. Srpski teniser je osvojio naredna četiri, dobio treći set sa 6:3 i plasirao se među osam najboljih u Parizu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

POLUFINALE ABA LIGE: Partizan i Zvezda nemaju gde da igraju svoje mečeve

Poznati su svi polufinalisti ABA lige, ali kako stvari stoje polufinalne utakmice neće skoro početi. U borbi za polufinale sastaju...

POVEZANE OBJAVE