Derbi pred navijačima: Epidemiolog razjasnio situaciju!

Partizan i Crvena zvezda bi trebali 17.oktobra da odigraju Večiti derbi. Poslednjih dana su se pojavljivale informacije da bi moglo da se dopusti prisustvo publike na stadionima, a povodom toga je upitan epidemiolog Branislav Tiodorović.

– U ovom trenutku je nemoguće očekivati da na večitom derbiju bude navijača, to je prosto nemoguće. Iako Srbija ima jednu od najboljih epidemiloških situacija u Evropi, okruženi smo zemljama koje su u teškoj situaciji i pitanje je vremena kada će i nas da zakači taj talas. Takođe, vidite da se i kod nas stvari menjaju iz časa u čas, jedan dan imamo više zaraženih, a drugi dan manje, rekao je Tiodorović za Srpski telegraf,

On navodi da naš narod ne poštuje propisanu distancu i to je veliki problem.

– Znate kakav je mentalitet našeg naroda i navijača, svi znamo koliko ljudi ovde vole sport, a posebno fudbal. Navijači na severnoj i južnoj tribini sigurno neće pristati da drže distancu, da budu odvojeni i da nose maske. UEFA jeste dala dozvolu savezima da vrate navijače na stadion, ali ona ne snosi odgovornost za širenje virusa na stadionima u tim državama. Nemci i Španci poštuju distancu i nose maske, ali to kod nas ne bi bio slučaj. Zato je pametnije da se igra bez publike, jasan je Tiodorović.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SEĆAĆE SE OVE UTAKMICE: Imali +14, loši minuti crno-belih za brejk Olimpijakosa u prepunoj Areni!

Košarkaši Partizana poraženi su od Olimpijakosa 74:69 u 32. kolu Evrolige. Imaće za čim da žale pošto su tri...

POVEZANE OBJAVE