Novi napadač Partizana na skeneru bivšeg trenera: Sve predispozicije za klasnog igrača, odličan je čovek, ali postoji jedan problem

Pomoćnik Dika Advokata na klupi Fejenorda, Željko Petrović, zajedno sa holandskim stručnjakom sedeo je i na klupi Utrehta u sezoni 2018/19.

U to vreme u klubu je bio i novi napadač Partizana, Žan-Kristof Baebek pa je Petrović svakako upoznat sa njegovim vrlinama i manama i onim što u Humskoj mogu da očekuju od njega.

Potrebno je samo da bude zdrav, da bi sve bilo na njegovoj strani. Biću još jasniji: Momak je sklon povredama, neverovatno je koliko je imao pehova u karijeri, odigra dve utakmice, onda ga nema na pet, šest sledećih. Priča se ponavlja iz godine u godinu, prati ga u svakoj sredini gde ga put nanese. A, treneri ćute. Ćute, zato što znaju da pred sobom imaju kvalitetnog napadača. Ma, okrenuli bi odmah glavu da Bajbek ne vredi i posvetili se onima na koje u svako doba mogu da se oslone, rekao je Petrović za Sport klub.

Potom nekoliko reči o vrlinama.

Poseduje sve predispozicije za klasnog igrača. On to i jeste. Više je špic, nego neko rodjen za bokove, odlikuje ga zavidna brzina, dobro se kreće, ne plaši se, uvek je konkretan, i leva i desna noga su za visoku ocenu, fino skače, ume da pogodi mrežu, zna da igra. Usput je i odlična osoba, s njim nikad ni najmanji problem, baš bih voleo da se vrati fudbalu na pravi način. Ne pamtim kad je odigrao poslednji meč, valjda će, nadam se, da mu svane u Partizanu, dodao je crnogorski stručnjak.

Advokat i Petrović su u Utrehtu pokušali da pomognu Francuzu, ali bez uspeha.

Dok smo Advokat i ja bili u klubu, predlagali smo da se Baebeku promeni ishrana, mislili da će njegovom telu to da prija. da će se ređe suočavati sa povredama…Sve je ostalo po starom, muke su se ponavljale i posle odlaska nas dvojice, nije mogao da ostvari kontinuitet, zaključio je Petrović.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DA OBNOVIMO GRADIVO: Da li je počela Olimpijada ili Olimpijske igre?

Večeras je u toku ceremonija svečanog otvaranja 33. modernih letnjih Olimpijskih igara, koje se održavaju u Parizu. Upravo tako...

POVEZANE OBJAVE