,,Parni valjak” upalio na guranje Rašona Tomasa i ,,pregazio” Veneciju

Partizan – Venecija 95:73
(23:23, 19:20, 33:15, 20:15)

Košarkaši Partizana ostvarili su prvu pobedu u ovosezonskom Evrokupu nakon što su u 2. kolu ,,A” grupe savladali Veneciju u hali ,,Ranko Žeravica” sa 95:73.

Mučio se crno-beli sastav u prvom poluvremenu, gde je bio egal sa rivalom, da bi uz sjajne Rašona Tomasa i Kodija Milera-Mekintajera došli do ubedljivog rezultata.

U uvodnom delu susreta, Partizan se trudio da što više poena postiže iz tranzicije, kada odbrana Venecije i nije bila postavljena i u tim napadima su i stvorili prednost od +4 u prvoj četvrtini. Nisu jurišali momci Vladimira Šćepanovića u velikom broju akcija, a kada jesu, to im se i nije najbolje odrazilo na rezultat. Upravo tako je Venecija na minut do kraja prve deonice uspela da poravna, iskoristivši nestrpljivost crno-belih. Imao je kontrolu Partizan, ali nisu to i eksploatisali uz pojedine promašaje kako spolja, tako i pod košem, a sigurnost je izostajala i sa linije penala.

Na startu druge deonice, Venecija je trojkom Stefana Tonuta došla do +3, a ubrzo posle penala i do +5, što je bila i najveća prednost gostiju do tada. Održavao je italijanski sastav prednost sve vreme do kraja prvog poluvremena. Partizan im jeste pomogao slabim rešenjima u napadu, kao i pojedinim lošim reakcijama u odbrani, ali izabranici Vlade Šćepanovića su bili u meču i pola koša razlike nije bilo tragično za njih. Ipak, utisak je da bi prošlogodišnji Partizan imao i dvocifrenu prednost protiv istog rivala večeras.

Nastavak je bio nešto energičniji od strane Partizana. Mika je, baš kao i u prvom poluvremenu imao problema i mašio pod košem… No, to nije smetalo domaćem timu da posle dužeg vremena povede. U tome je svakako najznačajniji uticaj imao razgoropađeni Rašon Tomas, koji je dobio minutažu u trećem kvartalu, što se ispostavilo kao dobra odluka Šćepanovića. Upravo je Tomas bio taj koji je doneo Partizanu i najvećih +11. Razigrao se i Kodi Miler-Mekintajer koji je u prvom delu meča bio najefikasniji igrač crno-belih, pa je Partizan stigao i do 15 poena prednosti i sa tim se i pristupilo u poslednju deonicu.

Popravila se odbrana i to znatno, te je beogradski tim dozvolio 15 poena rivalu u trećoj četvrtini, naspram postignuta 33. Šutirali su mnogo bolje domaći i njihova igra je u drugom poluvremenu imala mnogo više smisla, te se pitanje pobednika već početkom četvrtog kvartala više nije dovodila u pitanje.

Rašon Tomas je bio najefikasniji igrač Partizana sa 22 poena, a konstantan tokom meča bio je i sjajni Kodi Miler-Mekintajer sa 18 koševa i šest skokova. Goste je predvodio Mičel Vat sa 16 poena.

Partizan će u narednoj rudni gostovati Uniksu iz Kazanja.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

POLUFINALE ABA LIGE: Partizan i Zvezda nemaju gde da igraju svoje mečeve

Poznati su svi polufinalisti ABA lige, ali kako stvari stoje polufinalne utakmice neće skoro početi. U borbi za polufinale sastaju...

POVEZANE OBJAVE