Šćepanović o Veneciji, porazima protiv Borca i Huventuda

Trener košarkaša Partizana Vladimir Šćepanović istakao je važnost pobede njegovog tima u drugom kolu Evrokupa protiv Venecije.

Ubedljiv je bio Partizan nad italijanskim timom i sa +22 došao do prvog trijumfa u ovoj sezoni, nakon uvodna poraza (po jedan u Evrokupu i ABA ligi).

Šćepanović je istakao da je ponosan na svoje momke, te naveo da se napredak ne može dogoditi preko noći.

– Ovo je velika pobeda, ponosan sam na moje momke. Bilo je zasluženo, naporno smo radili svaki dan. U sportu, posebno u košarci, ništa ne može da se desi preko noći. Ovo je proces. Dan po dan. Zbog svega što se dešava, virusa, mnogo je sve otežano… Kada ste iskreni prema sebi i prema timu i kada su svi fokusirani, niko ne može da nas dobije. Dobra energija i dobra odbrana bili su ključni i ovakve stvari možemo da uradimo samo kada smo složni. Ovo je jednostavno, ali u istom trenutku i komplikovano.

Strateg Partizana se potom osvrnio na slab start sezone za njegov tim.

Počeli smo Evrokup porazom od Huventuda, ali znate, pokazali smo sada veliki potencijal i to da možemo biti veoma opasni – započeo je Sćepanović i nastavio:

– Prvi meč nije uopšte bio problematičan. Kada košarkaški dođete do 15 poena, košarkaški promašite određene šuteve, sami budete za to krivi. Nekada lopta uđe, nekada ne, to su sportske stvari koje se dešavaju. Huventud ima dva evroligaška košarkaša, tri pobede u španskom prvenstvu i poraz protiv Reala koji nije merilo, no ne želim sada o tome.

Poraz od Borca na startu ABA lige ipak je mnogo više iznenadio nego negativan rezultat od Huventuda.

– Protiv Borca se desi ovako nešto jednom u godinu dana. Nije lako za jedan dan podici ekipu protiv teškog poraza u Evrokupu. Nismo smeli to da izgubimo. Ne tražim alibi, ali uveravam vas da je Borac veoma ozbiljna ekipa i to će se tek pokazati – smatra Šćepanović.

Sličan pristup igri, prema rečima trenera ,,parnog valjka”, od Partizana treba očekivati i u narednim mečevima.

Ovo je način na koji Partizan igra. Ne pričam o broju poena koji smo postigli. Partizan mora ovako da igra, ne pričam o napadačkom delu, jer se na to ne može uticati. Pričam o pristupu i energiji. Partizan mora ovako da igra, ne da može, već mora – bio je jasan Šćepanović.

Naredni meč za Partizan sledi u subotu i to protiv Budućnosti u Beogradu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Partizan bez najboljeg na derbiju!?

Fudbaleri Partizana u subotu protiv Crvene zvezde imaju priliku da uhvate poslednji voz u borbi za titulu šampiona Srbije. Crveno-beli...

POVEZANE OBJAVE