Srušio Partizan, sad čeka Zvezdu: Moćna ekipa, moramo da se spremimo taktički i fizički

Jedan od najistaknutijih igrača Borca u pobedi nad Partizanom bio je upravo bivši igrač crno-belih, Dušan Miletić.

Centar Čačana dobio je priliku kod Andree Trinkijerija, potom prosleđen na pozajmicu u Borac, koji je ove sezone otkupio njegov ugovor.

Moram da budem zadovoljan kako sam odigrao protiv Partizana. Naravno, uvek može i mora bolje. Provukle su mi se neke greške koje u nastavku lige moram da ispravim. ABA liga je odlično takmičenje za napredak igrača, a nadam se da ću iskoristiti priliku koju mi trener Marinović ukazuje, rekao je Miletić za klupski sajt.

Čačanima je pobeda u Beogradu ulila dodatno samopouzdanje pred nastavak sezone, a sada sledi još veći izazov, Crvena zvezda.

Ne treba puno reči potrošiti kako bi se dokazalo koliko pobeda znači za naš tim. Naravno, i pre tog duela smo verovali u sebe, ali nakon njega samopouzdanje je drastično poraslo. Dobili smo veliki vetar u leđa pred naredne okršaje. Imali smo priliku da u pripremnom periodu igramo protiv Crvene zvezde. Tada smo se uverili da je to moćna ekipa. Nema sumnje, biće težak protivnik. Moramo se taktički i fizički dobro pripremiti ako želimo da pružimo adekvatan otpor. Takođe, moramo još bolje skautirati rivala, kako bismo što bolje spremili tu utakmicu.

Posle crveno-belih slede mečevi sa ekipama Budućnosti, Mornara, FMP-a, Mege i Cedevite. Veoma težak raspored na početku sezone.

Baš nam je težak raspored na početku ABA lige. Žreb je odlučio da nam u prva tri kola zapadnu protivnici iz samog vrha ABA lige. Reč je o ekipama koje nastupaju u Evroligi i Evrokupu, što dovoljno govori kakvi su to rivali. Neću preterati ako kažem da će svaka utakmica biti kao finale. Ipak, ti dueli biće sjajne provere za naš tim. Moram priznati da ove sezone Borac igra daleko manje utakmica nego u prethodne tri godine, ukupno 26, tako da će biti sasvim dovoljno vremena za treninge, skautiranje rivala, detaljnu pripremu svakog meča, saniranje povreda, ali svakako i odmor, zaključio je mladi centar.

Utakmica Borac – Crvena zvezda na programu je u nedelju od 17 časova.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Veliki povratak: Janakopulos iznenadio (VIDEO)

Predsednik košarkaškog kluba Panatinaikos Dimitris Janakopulos prisustvuje utakmici tog tima i Makabija u "OAKA" areni u okviru drugog meča plej-of...

POVEZANE OBJAVE