Evrokup: Teodosić vodio Virtus do nove pobede, Anđušić odličan, Huventud bolji

Iako nisu odigrane sve utakmice kompletirano je 2. kolo Evrokupa.

Duel između Cedevita Olimpije i Burse nije odigran jer se Ljubljančani nalaze u izolaciji, a od mečeva koji su odigrani u sredu treba izdvojiti pobedu Virtusa uz odličnu igru Miloša Teodosića, kao i trijumf Huventuda na gostovanju u Burgu.

Virtus je savladao Lokomotivu Kuban, a srpski reprezentativac za 26 minuta ubacio 18 poena uz 7 asistencija. Poen manje ubacio je Adams, dok je Kajl Vims postigao 13 poena. Dobar je bio i Stefan Marković sa 6 poena, 3 skoka, 7 asistencija i 3 ukradene lopte. Kod Lokomotive Kuzminskas je bio najefikasniji sa 20 poena, Kamings je postigao 18, a Kroford 15 poena.

Huventud je nakon pobede u Francuskoj jedina ekipa sa maksimalnim učinkom u Partizanovoj grupi. Španci su imali 18 poena prednosti na ulasku u poslednju četvrtinu pa njihova pobeda nijednog trenutka nije dolazila u pitanje, a najbolji su bili Ante Tomić i Pau Ribas. Tomić je ubacio 18 poena, Ribas je dodao 16, a Brodzijanski 14 poena. U redovima domaćina još jedna odlična partija Danila Anđušića koji je postigao 18 poena (5/6 za dva), a pratio ga je Skrab sa 15 poena.

Nenad Čanak je sa Lietkabelisom doživeo debakl na gostovanju Monaku, presudila je treća četvrtina u kojoj su Litvanci postigli samo 8, a primili 35 poena. Gran Kanarija je u poslednjoj četvrtini slomila Nanter, a produžetak je igran u Breši gde je domaćin bio bolji od Ulma. Čeri je postigao 17 poena kod domaćina, a kod Ulma se istakao Obst sa 22 poena.

Grupa A
Burg – Huventud 77:84

Grupa B
Breša – Ulm 87:84 (76:76)

Grupa C
Monako – Lietkabelis 82:57
Virtus – Lokomotiva Kuban 85:79

Grupa D
Gran Kanarija – Nanter 94:82

Cedevita Olimpija – Bursa nije odigrano

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Tadić promašio penal, Olimpijakos ispisao istoriju!

Fenerbahče je večeras na svom terenu dočekao Olimpijakos. Viđena je još jedna neizvesna utakmica posle 3:2 za Grke u...

POVEZANE OBJAVE