Lazić: Meč u Istanbulu nam je nauk, ispravićemo greške protiv Baskonije

Košarkaši Crvene zvezde u petak dočekuju Baskoniju u prvoj beogradskoj utakmici Evrolige u novoj sezoni.

Posle poraza od Fenerbahčea crveno-beli imaju priliku da poprave utisak protiv šampiona Španije, a kapiten Branko Lazić smatra da će utakmica biti veoma teška i fizički zahtevna.

Ekipa Baskonije je krenula jako dobro, dobili su u prvoj utakmici Evrolige, aktuelni su šampioni Španije, i to takmičenje su dobro počeli, dakle čeka nas izuzetno teška i fizički zahtevna utakmica, obzirom da igraju agresivnu, brzu i špreciznu košarku. Mi ćemo pokušati, nažalost bez naših navijača koji bi nam mnogo značili u ovakvom meču, da nametnemo našu igru, da pokušamo da uspostavimo naš ritam i iz kontri tražimo lakše poene, rekao je Lazić za klupski sajt.

Lazić se osvrnuo i na meč u Istanbulu.

Bila nam je to prva zvanična utakmica posle zaista duge pauze, dosta igrača je prvi put igralo Evroligu, sto se primetilo u nekim delovima meča, gde smo ishitrenim potezima završavali neke napade i tražili neka rešenja. Taj meč može da nam posluži za nauk. Verujem da ćemo sve te greške u sledećoj utakmici sa Baskonijom ispraviti. Neke greške će se ponavljati, što je i normalno, ali radićemo na tome da smanjujemo broj tih grešaka, da budemo bolji i podižemo formu i igru kako vreme odmiče.

On je dodao i da igrači pokušavaju da zadrže fokus na igru i teren.

Bilo je promena u timu, ali dva meseca smo već zajedno i uklapamo se, praktično tu smo u završnoj fazi i bićemo sve bolji i bolji. Što se tiče svega ovoga što je pogodilo ceo svet, teško da možemo da ostanemo imuni na sve što se dešava oko nas, ali trudimo se da zadržimo fokus na igri i terenu, zaključio je Lazić.

Utakmica Crvena zvezda – Baskonija na programu je u petak od 19 časova, a klub je saopštio da u hali osim navijača neće biti ni predstavnika medija.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NASTAVLJAJU ODBRANU TITULE: Polufinale protiv Budućnosti, Partizan počinje prodaju karata

Košarkaši Partizana naredne nedelje počinju polufinalnu seriju ABA lige protiv Budućnosti. Crno-beli će biti domaćini Podgoričanima u prvom meču 30....

POVEZANE OBJAVE