Poznate sve polufinalistkinje Rolan Garosa

Poznata su oba polufinalna para Rolan Garosa u ženskoj konkurenciji.
Nakon Ige Sviatek i Nadije Podoroske koje su plasman u polufinale izborile u utorak, danas su to učinile Petra Kvitova i Sofija Kenin.

Kvitova je tek drugi put u karijeri igrala protiv Laure Zigemund, a ishod je bio isti kao i u prvom meču odigranom na US Openu pre pet godina.

Čehinji je za osvajanje prvog seta bio dovoljan samo jedan brejk, uz to protivnici nije dozvolila nijednu brejk loptu, da bi u drugom setu od 9 gemova čak 6 bili brejkovi. Nemica nijednom nije uspela da sačuva svoj servis pa nije ni mogla da se nada boljem rezultatu, a Kvitova se nakon 8 godina ponovo plasirala u polufinale Rolan Garosa.

Danijel Kolins je u duel sa Sofijom Kenin ušla sa dve pobede u isto toliko međusobnih mečeva, ali se Kenin revanširala kada je bilo najvažnije. Posle tri seta i tačno dva sata igre Kenin se plasirala u polufinale i ostvarila svoj najbolji plasman u Parizu. Podsećamo, Kenin je u januaru osvojila Australian Open.

Kvitova – Zigemund 2:0 (6:3, 6:3)
Kolins – Kenin 1:2 (4:6, 6:4, 0:6)

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Klop se izvinio: Dogodilo se i više to ne možemo da promenimo

Trener Liverpula Jirgen Klop izvinio se navijačima zbog poraza od Evertona, posle kojeg su se njegovi fudbaleri udaljili od...

POVEZANE OBJAVE