UEFA donela očekivanu odluku, omladinci Zvezde bez evropskih mečeva ove godine

Omladinci Crvene zvezde neće ove jeseni igrati u Ligi šampiona.

UEFA je donela odluku da početak ovog takmičenja pomeri za mart sledeće godine, a u obrazloženju se navodi da je u ovom trenutku neizvodljivo da se organizuje takmičenje, kao i da je teško da mladi igrači putuju u druge zemlje zbog aktuelne situacije sa korona virusom.

Crveno-beli će u ovom takmičenju imati najmlađu ekipu, koja će kroz mečeve šampionata Srbije imati priliku za dodatno uigravanje i eventualno dovođenje pojačanja tokom zimske pauze, ukoliko trener Marko Neđić proceni da su ona neophodna.

Promenjen je i format takmičenja, grupna faza je ukinuta i od starta će se igrati jedan meč po sistemu eliminacije.

Na klupskom sajtu je navedeno da će, kako sada stoje stvari, timovi ostati podeljeni na juniorske ekipe čiji seniori igraju ligu šampiona i osvajače omladinskih liga, a njihovi putevi će se ukrstiti tek u šesnaestini finala.

Potencijalni rivali omladinaca Crvene zvezde dolaze iz 31 zemlje, a najzvučnija imena su Selta, Genk, Alkmar, praška Sparta, Glazgov Rendžers itd.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Panatinaikos poražen od Makabija nakon preokreta, uzalud odlična partija Lesora (VIDEO)

Košarkaši Makabija savladali su Panatinaikos u OAKA areni sa 91-87, u prvoj utakmici četvrtfinala Evrolige. Iako su Zeleni tokom druge...

POVEZANE OBJAVE