Najmlađe finale od meča Ane Ivanović i Marije Šarapove! Kenin u borbi za trofej sa Poljakinjom

Kenin – Kvitova 2:0
(6:4, 7:5)

Američka teniserka Sofija Kenin plasirala se u finale Rolan Garosa pošto je pobedila Čehinju Petru Kvitu sa 2:0 nakon sat i 45 minuta igre.

Baš kao i njena prethodnica u prvom polufinalnom duelu i Sofija Kenin je maksimalnim rezultatom izborila plasman u finale.

Po brejk viška bilo je u oba seta za američku teniserku, a ishod je možda mogao biti i drugačiji da je Kvitova uspela da vrati jedan brejk u drugom setu pri rezultatu 4:2 za Keninovu, ali četiri puta se izvlačila Sofija.

Ipak, Kvitova je uspela da se domogne jednog brejka, ali je momentalno uzvraćeno u narednom gemu, te je Keninova servirala za pobedu. Spasila je jednu brejk loptu i prvi meč poen realizovala.

U finalu, koje čine igračice od 19 i 21 godinu je najmlađe finale jednog Gren slema od 2008. godine i meča Ane Ivanović i Marije Šarapove na Australijan openu, Sofija Kenin igraće sa Poljakinjom Igom Švjatek u subotu od 15 sati.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Pilić: Đoković i Ivanišević su se zasitili jedan drugog

Legendarni Nikola Pilić, prokomentarisao je raskid saradnje svetskog broja jedan Novaka Đokovića sa Goranom Ivaniševićem. - Radili su par godina i...

POVEZANE OBJAVE