Nikolić: Rusija nije moja odskočna daska, već sam ušao u istoriju Balkana… Borićemo se za titulu

Trener fudbalera Lokomotive iz Moskve Marko Nikolić gostujući na ruskoj televiziji ,,Meč” najavio je da će se njegov tim boriti za titulu prvaka u tamošnjem šampionatu.

Nije Marko Nikolić došao raširenih ruku u Moskvu nakon odlaska Jurija Sjomina, ali to ga nije pokolebalo. Bez podrške navijača, te finansijskim poteškoćama sa kojima se klub susreo i odlaska najboljih i najiskusnijih igrača, Nikolić beleži dobre rezultate i trenutno zaostaje tri boda za prvoplasiranim Zenitom.

Znao sam da neće biti lako kada sam dolazio ovde.Jurij Sjomin je istinska legenda ovog kluba i o njemu mogu da govorim samo s poštovanjem. Međutim, s njim nisam razgovarao prilikom preuzimanja Lokomotive – započeo je Nikolić.

Njegov tim će ove sezone igrati u Ligi šampiona i to u nimalo lakoj grupi sa Bajernom, Atletikom i Salcburgom.

– Mnogo mi se svideo žreb. To je teška grupa, ali biće velika motivacija za moje igrače da se pokažu protiv najboljih. Biće teško. Bajern i Atletiko su, naravno, najbolji timovi. Ali Salcburg ima veoma dobar sistem, rade mudro – smatra Nikolić i dodaje:

Ako želim da se Lokomotiva pokaže na terenu, moram da verujem u igrače. Za mene je moj tim najbolji. Moramo da igramo pametan fudbal protiv Bajerna i Atletika, za rezultat. Možemo da izađemo na teren i budemo srećni što smo dobili takvu šansu, ili možemo da zakomplikujemo utakmicu između Bajerna i Atletika. Da li će biti moguće to uraditi sa našim sastavom? Pokušaćemo.

Tokom letnjeg prelaznog ruka spominjalo se da će Mario Mandžukić pojačati Moskovljane, ali transfer se izjalovio.

– Hteo sam iskusnog igrača kakav je Mario Mandžukić. Igrača koji može da pomogne i mladim igračima i da bude lider na terenu. ali nisu povučeni ključni konci – otkrio je Nikolić.

Poslednju titulu, Lokomotiva je osvojila 2018. godine i nakon dvogodišnje dominacije Zenita žele ponovo da vrate trofej u Moskvu uprkos brojnim poteškoćama.

Borićemo se za titulu u Premijer ligi Rusije. Imamo dobru atmosferu, disciplinu, spremni smo da se borimo na terenu svaki put. Gde ćemo biti na kraju, ne želim i ne mogu sada da kažem. Ali za mene je cilj uvek prvo mesto. Šta je bila želja uprave kada smo potpisali ugovor? Da budem među vodećima. Ali to mi nije dovoljno, želim da budem prvi. Pokušaćemo to da uradimo – istakao je Nikolić.

Trenersku karijeru, Nikolić je započeo 2008. godine kada je nakon višegodišnjeg bivstvovanja u mlađim selekcijama preuzeo prvi tim Rada. Uskoro je vodio i najveće srpske klubove poput Partizana i Vojvodine.

– Nemoguće je reći da je za mene Rusija odskočna daska. Imam normalan put. Imam 41 godinu, bio sam uspešan. Postao sam najmlađi trener u istoriji Balkana koji je vodio profesionalni klub u prvim ligama. Radio sam u Vojvodini i Partizanu u Srbiji, vodio sam Olimpiju u Sloveniji, a Videoton u Mađarskoj. Ali to je prošlost. U fudbalu nije bitno šta se desilo juče. Samo to što se događa danas i sutra – rekao je Nikolić.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Vojvodina obavila veliki posao: Potpis do 2027!

Vojvodina zimus napravila dobar posao pšto je potpisala nekoliko povratnika među kojima je bivši fudbaler Crvene zvezde Njegoš Petrović. On...

POVEZANE OBJAVE