Mijailović: Čeka nas turbulentna nedelja, očekujemo najveću stvar koju je ova uprava uradila za klub

Predsednik KK Partizan, Ostoja Mijailović, govorio je o aktuelnom trenutku crno-belih.

Mijailović je najavio veoma turbulentnu nedelju za Partizan, od čijeg ishoda će zavisiti dalji pravac kojim će se kretati klub.

Nas čeka turbulentna sledeća nedelja, spor sa bankom na prvom stepenu je praktično završen i čekamo prvostepenu presudu. To je jedna od ključnih stvari koja će odrediti dalji pravac kluba. Ukoliko izgubimo tu presudu vraćamo se starim problemima, prošlosti za koju bih voleo da smo je prevazišli. Naš pravni tim je tri godine danonoćno radio na ovome i ukoliko stvar bude pozitivno rešena za nas biće to možda i najveća stvar koju je ova uprava uradila za Partizan. Nemam informacije šta će se desiti i kakva će biti presuda, ali iskreno se nadam da će pravda biti na strani Partizana, rekao je Mijailović za klupsku televiziju.

Finansijska situacija nije laka, a budućnost je prema njegovim rečima neizvesna.

Kada uprava kluba treba da bude napadana, obično se pokreće priča da je Partizan u finansijskim problemima, da nema novca za funkcionisanje. Istina je da se teško borimo da na vreme platimo račune i plate, dovijamo se da nađemo sponzore i načine za razne marketinške aktivnosti koje će nam pomoći da prevaziđemo situaciju. Biće ovo teška godina, ali ćemo se boriti da je završimo na koliko-toliko pozitivan način. Nisu tačne priče da dugujemo 10 ili 12 miliona evra, isplatili smo sve plate za prošlu godinu, kao i plate za ovu do ovog trenutka, a kako će biti ubuduće nisam siguran.

Ovih dana je aktuelna i blokada računa ABA lige.

Partizan nijednog trenutka nije kočio početak ABA lige niti je bio klub koji je opstruisao. Mi smo i u četvrtak dali podršku da se odblokira račun ABA lige, da ona nastavi nesmetano da funkcioniše, a da se sva sporna pitanja reše na budućoj Skupštini. Dobili smo podršku da ona bude održana uživo i da klubovi javno iskažu svoje statove. Veoma je važno da se ABA lige pravno uredi i da se u društveni ugovor ubaci sud koji će rešavati sva sporna pitanja. Jako je važno da klubovi ubuduće budu ravnopravni.

Mijailović je apelovao na navijače da pruže punu podršku treneru Šćepanoviću i igračima, a potom odgovorio na pitanje da li će biti novca za doselekciju ovog tima crno-belih.

To je isključivo odluka trenera i stručnog štaba, a mi u ovom trenutku nemamo takve nagoveštaje. Ukoliko ih bude mi ćemo ih razmotriti u cilju da ostvarimo što bolje rezultate, zaključio je prvi čovek KK Partizan.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Bandović nakon plasmana u finale Kupa: Zaslužili smo!

Fudbaleri Vojvodine savladali su ekipu Radničkog u Kragujevcu i plasirali se u finale Kupa Srbije. Trener Novosađana Božidar Bandović rekao...

POVEZANE OBJAVE