Prvak Španije pao u “Pioniru”: Sjajna odbrana i fantastični Lojd za prvu pobedu u Evroligi

Crvena zvezda – Baskonija 90:73 (23:16, 13:15, 29:18, 25:24)

Košarkaši Crvene zvezde ostvarili su prvu pobedu u novoj evroligaškoj sezoni.

U dvorani “Aleksandar Nikolić” pao je prvak Španije, Baskonija, zahvaljujući sjajnoj igri u drugom poluvremenu i fantastičnom Lojdu koji je “zatrpao” koš rivala.

Igrači Saše Obradovića odlično su počeli meč, trojku je ubacio Lojd, potom je Simonović realizovao kontru, ali je na drugoj strani Polonara držao priključak i vrlo brzo Baskonija je stigla do izjednačenja (9:9). Bilo je to poslednje izjednačenje u meču, Volden je poenima iz slobodnih bacanja vratio prednost Zvezdi, a Baskonija je samo zahvaljujući skoku u napadu u prvom poluvremenu držala kakav, takav priključak. Vrlo brzo crveno-beli su otišli na +8, Baskonija uzvratila sa 5 uzastopnih poena, ali je Hol uz zvuk sirene pogodio za 23:16 nakon prvih 10 minuta.

Posle tri minuta igre u drugoj četvrtini španski klub je prišao na 25:23, ali su dve vezane trojke ubacili Lojd i Volden i ponovo je bilo +8 (31:23). Baskonija je uspela da priđe i na 33:29, ali je ovoga puta trojkom odgovorio Hol i odbio i ovaj napad gostiju. Nakon prvog poluvremena bilo je 36:31, a na početku drugog uragan crveno-belih, serija od 11:2 za u tom trenutku najveću prednost (47:33). U trećoj četvrtini je bilo i +18, a u četvrtu četvrtinu Zvezda je prenela 16 poena viška (65:49).

Početak poslednje deonice obeležio je prekid zbog kvara na semaforu, potrajala je pauza desetak minuta, ali nije izbacila iz ritma igrače Crvene zvezde. Naprotiv, prednost je u dva navrata išla i do +23, da bi se na kraju zaustavila na 90:73.

Fantastičan meč odigrao je Džordan Lojd koji je ubacio 30 poena uz 6 skokova, 2 asistencije, 2 ukradene lopte i indeks korisnosti 34. Drugi strelac sa 16 poena bio je Simonović, koji je u drugom poluvremenu pogodio 4 trojke iz 5 pokušaja. Kori Volden je dodao 9 poena, a Ognjen Kuzmić 8. Sjajan je bio i Lengston Hol koji je uz 7 poena imao 11 asistencija. Kod Baskonije najbolji je bio Gidraitis sa 26 poena.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Partizan naciljao prvo pojačanje za narednu sezonu!?

Kako prenosi italijanski novinar Mateo Andreani, šampion ABA lige KK Partizan pronašao je prvo pojačanje za narednu sezonu. Crno-beli su...

POVEZANE OBJAVE