Stanojević o prelaznom roku, večitom derbiju…

Trener fudbalera Partizana Aleksandar Stanojević održao je konferenciju za medije gde je odgovarao na pitanja novinara.

Povratnik u Humsku iz leta koje je iza nas menja sistem svog prethodnika Sava Miloševića korak po korak, ali za sada nema sve uslove da to funkcioniše brže.

Pa ja svesno želim neke stvari da promenim. Opet nemamo sada sve igrače, ne možemo sada to da uradimo, ali sigurno je da ćemo u narednih mesec, mesec i po dana da promenimo sistem igre. Zavisi od vremena i od igrača – zapoečeo je Stanojević.

Novinare je zanimalo da li na nekom delu terena Partizan ima problema.

– Generalno mi nemamo problem ni na jednoj poziciji. Pokriveni smo dobro na celom terenu. I na levom i na desnom beku imamo različite profile igrača – nekog ko je ofanzivniji i nekog ko je defanzivniji. Vreme će pokazati ko donosi koliki kvalitet i za koje utakmice.

Kako otkriva Stanojević, svaka njegova želja u letnjem prelaznom roku je i ostvarena.

– Sve što sam želeo je i realizovano. Bukvalno, sve što smo pomislili – došlo je! Uvek kažem, meni su potrebna dva prelazna roka da napravim ekipu kakvu ja želim. U decembru će opet biti neka dopuna i ono što bih ja voleo. Trenutno, sve što sam poželeo u ovom prelaznom roku, to smo i dobili.

Spominjalo se i da će Filip Stevanović napustiti Partizan u minulom prelaznom roku, ali to se nije dogodilo.

U vezi sa pitanjem da li je bilo ponuda za Filipa Stevanovića ili ne, ne bih govorio. To nije pitanje za mene, već za upravu kluba – kratak je bio Stanojević.

Odlazak Umara Sadika uslovio je angažovanje nekadašnjeg igrača Pari Sen Žermena Žana Kristofa Bajbeka, dok je ekipu pojačao i mađarski fudbaler Filip Holender.

Bajbek nam je rešenje za devetku. Holender nije klasičan špic, on je drugi napadač ili bočni, ali može da odgovori tim zahtevima. Ostavili smo prostor za mladog Štulića odlaskom Matića, tako da imamo rešenja.

Potom je usledilo opširnije izlaganje Stanojevića u vezi sa dolaskom pojedinih fudbalera i šta se od njih očekuje.

Moja želja je bila da dovedemo igrače koji znaju šta je Partizan, koji znaju kako da se nose sa tim. Doveli smo tri igrača iz Partizanove škole, koji su prošli kroz celu priču. To je bio moj osnovni cilj. Znate šta je Jojić sve uradio ovde, oseća Partizan. Drugo, igrao je u Dortmundu, Kelnu, ozbiljnim ligama. Donosi nam jednu ozbiljnost, karakter i što je najvažnije kvalitet. Sa njim možemo da igramo na više načina. Može da igra na tri-četiri pozicije vrlo kvalitetno. Obradović takođe donosi kvalitet, on je reprezentativni kalibar, igrao je Svetsko prvenstvo. Takođe je bio ovde, donosi drugačiju igru od one koju smo imali. Kvalitetniji ulazak u igru, kvalitetniju fazu napada. Osećaj pripadnosti klubu je dodatna prednost. Nije bio u nekom ritmu u poslednje vreme, ali nadamo da će vrlo brzo dostići željeni ritam. Takođe, donosi nam mogućnost i da igramo sa trojicom pozadi, da bude levi štoper. U budućnosti imamo širi dijapazon mogućnosti igre zbog njega i Jojića. U dobrom su stanju, trenirali su individualno, nisu sa ekipom, ali to nije problem. Oni su domaći ovde, lako se prilagođavaju. Sveta Marković je mlad otišao odavde, gledali smo njegove utakmice u Grčkoj. Dete je Partizana, oseća klub, zna koji je sve to teret. Njegova prednost je takođe što je “bonus igrač”. Insistirao sam na “bonusima” koji već imaju seniorskog iskustva. Pojačava konkurenciju i pravimo neke druge promene za bonus igrače – rekao je Stanojević i nastavio:

Kada je Bajebek u pitanju, imali smo četiri-pet igrača u ponudi, on se meni dopao najviše, kao i ljudima iz kluba. Ima odličnu tehniku, odličan nastavak igre, dobru brzinu i završnicu. Dolazi sa vrhunskog nivoa. Mali je problem što još nije u ritmu, završio je sa klubom, ovde došao kao slobodan igrač. Trebaće malo vremena i strpljenja za sve nas da on bude onakav kakav treba.

Odmah po poratku sa reprezentativne pauze sledi ,,večiti derbi” na stadionu Partizana. Uprkos velikom zaostatku, Stanojević ističe da Partizan ide na pobedu.

Uvek se očekuje da pobedite u derbiju, velika su očekivanja. Sva vremena su drugačija, nikad ih ne poredim, ali kada je derbi u pitanju tu je sve isto. Svaki derbi donosi istu emociju i priču, tu je sve isto – završio je Stanojević.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Bandović nakon plasmana u finale Kupa: Zaslužili smo!

Fudbaleri Vojvodine savladali su ekipu Radničkog u Kragujevcu i plasirali se u finale Kupa Srbije. Trener Novosađana Božidar Bandović rekao...

POVEZANE OBJAVE