Tumbaković: Sedmomesečna priprema za ovaj meč

Selektor Fudbalske reprezentacije Srbije Ljubiša Tumbaković rekao je da se njegov tim sedam meseci pripremao za ovu utakmicu.

Dva gola Sergeja Milinković-Savića, 120 minuta borbe i pobeda nad Norveškom. To je ishod jučerašnjeg meča u Oslu koji je Srbiji doneo plasman u finale baraža za EP2021.

Utiske ćemo da složimo tek kad dođemo u naš kamp, ali ono što je bio naš prvi cilj, da prođemo prvi krug baraža – ostvarili smo. Za ovu utakmicu smo se pripremali sedam meseci. Sve je izgledalo da će biti lakše, možda bi bilo interesantnije da se završilo ranije, u regularnom toku, ali i ovako je slatko. Ostvarili smo cilj, sad nas čekaju dve utakmce u Ligi nacija, a onda čekamo novembar i finale baraža sa Škotskom – kazao je Tumbaković.

Odbrana Srbije imala je juče težak zadatak, ali su u potpunosti ,,isključili” dva golgetera Norveške Erlinga Halanda i Aleksandra Serlota.

Trudili smo se da isključimo najveći kvalitet Norveške, a kada budem odlgedao utakmicu na miru imaću realnu procenu kako smo odigrali. Dobro je da je reprezentacija napravila pomak na planu igre, ali je dobro i da je pokazala kompaktnost, da može da igra i protiv najkvalitetnijih fudbalera u Evropi. Da možemo da ih dovedemo do toga da igrač od kojeg smo najviše očekivali – ne uđe u šansu. To je ozbiljan pomak u pravcu dalje kvaliteta koji moramo da ostvarimo – poručio je Tumbaković.

Srbiju u finalu baraža očekuje susret sa Škotskom 12. novembra u Beogradu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Ataman siguran: Bolji smo od Makabija

Košarkaši Panatinaikosa savladali su Makabi u okviru drugog susreta četvrtfinalne serije. Sada slede dva okršaja u Beogradu – 30....

POVEZANE OBJAVE