Botasu pol nakon dramatičnih kvalifikacija u Nemačkoj, Hulkenberg vozio sa tribina

Vozač Mercedesa Valteri Botas osvojio je pol-poziciju pred sutrašnju trku za Veliku nagradu Ajfela u Nemačkoj.

Finac je vozio najbolje na poslednjem treningu pred kvalifikacije, a potom u istom ritmu nastavio i u borbi za pozicije. Nije to delovalo najbolje u drugom delu kvalfikacija, ali ubrzo je zagrejao meke pneumatike Botas i u dramatičnoj borbi u poslednjem krugu u Q3 ostvario je najbolji rezultat od 1.25.269.

Iza njega našao se Luis Hamilton, koji je bio bolji od Maksa Ferštapena za samo 37 hiljaditih delova sekundi. Došlo je i dotle u Formuli 1 da bude iznenađujuće kada je Ferari visoko pozicioniran, a njihov Šarl Lekler zauzeo je odlično četvrto mesto i uz Feršapena trku počinje u drugom startnom redu.

Aleks Albon iz Red Bula je peti, potom sledi dvojac Renoa u vidu Danijela Rikarda i Estebana Okona, a duo Meklarena koji čine Lendo Noris i Karlos Sajnc razdvaja Serhio Perez iz Rejsing Pointa.

Pred start kvalifikacija dogodila se iznenađujuća odluka, a to je da Rejsing Point, koji je ostao bez Lensa Strola zbog jače prehlade mladog vozača, pozove Nemca Nika Hulkenberga da prinudno bude njihov drugi član tima.

Iako je u penziji i došao je da posmatra kvalifikacije jer živi u blizini staze, Hulkenberg je prihvatio poziv, ali nedovoljno vremena za pripremu je rezultiralo 20. mestom u ovim kvalifikacijama.

Nije prvi put da Hulkenberg vozi prinudno za Rejsing Point ove sezone pošto je vozio u Silvestronu početkom avgusta na dve trke i nakon udesa u prvoj trci, u drugoj je bio sedmi.

Trka za VN Ajfela koja se vozi na stazi Nirburngring voziće se sutra od 14.10 sati.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Ružna slika pred derbi: Tuča Delija i Grobara

Navijači Crvene zvezde i Partizana sukobili su se ovog popodneva uoči 173. večitog derbija koji će biti odigran na...

POVEZANE OBJAVE