LUDNICA: Posle dva produžetka i trojkom u zadnjoj sekundi Budućnost slavila nad Partizanom

Partizan je u Beogradu poražen i drugi put ove sezone u ABA ligi pošto je Budućnost slavila sa 99:101 (20:22, 21:24, 19:17, 18:15, 21:23) u meču posle dva produžetka.

U prvoj četvrtini Budućnost je delovala kao bolji tim. Džastin Kobs je bio nerešiva enigma za crno-bele, postigao je 12 poena u prvih 10 minuta meča. Sa druge strane Partizan se mučio u napad, ali je ofanzivnim skokovima uhvatio ritam i posle 2 plus 1 Gordića u poslednjoj sekundi odlazi sa samo 2 poena zaostatka – 20:22.

Početak druge četvrtine je pripao Partizanu. Gordić je preuzeo odgovornost i crno-beli su diktirali ritam. Međutim, posle jednog tajm auta igra se vratila na staro i Budućnost je ponovo preuzela kontrolu igre. Šehović je bio neumoljiv u šutu, a priključio se i ispod koša Dragan Apić. Na kraju 41:46. Ono što je bitno istaći je da Rašon Tomas se više nije vraćao u igru.

Početak drugog poluvremena je pripao Podgoričanima, koji su kontrolisali 9 minuta treču četvrtinu. Tada su ostvarili i najveće vođstvo od 63:53, ali od tog trenutka Kobs donosi jako loše odluke u napadu i Partizan sve to koristi i lakim poenima spušta prednost na kraju trećeg perioda – 60:63.

Početak poslednjeg perioda bio je nastavak sa kraja trećeg. Posle sjajne odbrane, Partizan svoju seriju diže na 12:0 i dolazi do vođstva posle dužeg perioda od 65:63. I posle tajm auta se nastavila serija crno.belih sve do 16:0, kada je Ivanović uspeo da prekine seriju i vrati u igru goste. Budućnost je došla do daha ali i dalje je imala problema sa Partizanovom agresivnom odbranom i izgubljenim loptama koji su rezultirali lakim polaganjima.

Ipak, Budućnost na dva minuta pre kraja ponovo vodi posle koša Edžama 75:76, dok Partizan na postavljen napad ima velikih problema. i jedni i drugi ne postižu poene u nekoliko napada, a Budućnost ostaje bez Edžama i Rida zbog pet faulova.

Jaramaz na 30 sekundi pre kraja, posle dva slobobdna bacanja vraća vođstvo Partizanu 77:76. Posle tajm auta Budućnost loptu daje Kobsu da rešava, on promašuje, ali Apić sjajno skače u napadu i on vrlo brzo upošljava Danila Nikolića koji postiže koš za 77:78.

Prošle sezone Partizan je veliki broj mečeva rešio košem u zadnjoj sekundi. Lopta je išla na jaramaza koji upošljava Mozlija, a on biva fauliran od strane Nikolića. Mozli je bio polovičan, 78:78 je bilo na semaforu, a Budućnost je imala 2 sekunde da reši poslednji napad. Trener gostiju Mijović nije imao više tajm auta i Ivanović je šutnuo sa više od polovine terena i zamalo ponovio što je uradio u beogradskoj Areni kada je postigao istovetan koš u meču sa Srbijom, tako da je utakmica otišla u produžetak.

Produžetak je ličio na borbu dva grogirana boksera. U napadu su bili bez šenja, šutevi su završavali mahom na prvom obruču. Partizan je imao veliki problem sa defanzivnim skokom gde je dominirao Dragan Apić koji skokom i asistencijom Nikoliću donosi nerešeno 84:84 na 35 sekundi pre kraja.

Već sledeći napad centar crno-belih Mika napada iz pika i donosi vođstvo 86:84 i Budućnosti ostaje 24 sekunde do kraja produžetka. Kobs je rešio situaciju asistncijom Apiću koji lako zakucava i Partizanu je ostalo 10 sekundi do kraja. Jaramaz je izgubio loptu, Ivanović je krenuo u napad i pao i gosti su tražili faul, ali suidja Boltauzer je samo odmahnuo rukama.

Drugi produžetak je počeo napadački raspoloženo sa obe strane. Budućnost je pogađala za tri, Partizan je iz pik en rol igre stizao do poena. Budućnost je u dva maha imala plus 4, ali je na 90 sekundi pre kraja Miler-Mekintajer iujednačio na 96:96. Kobs i Jaramaz nisu realizovali napade, ali zato jeste Ivanović koji je rešio preuzimanje u odbrani Partizana i preko Mike doneo 96:98.

Partizan je imao napad do kraja, i nisu imali nikakvo rešenje tako da je Miler-Mekintajer trojkom sa korakom unazad, iz ćoška, pogodio trojku za 99:98. Budućnosti je ostalo još 1,3 sekunde, a trener Mijović je zatražio tajm aut.

Nacrtao je akciju za Danila Nikolića iz bočnog auta, i to je ostvareno, a on je vrati sjajnim košem za 99:101.

Partizan tako ostaje bez pobede u ABA ligi i ima skor 0/2, dok Budućnost ima obe pobede.

Kod domaćih najefikasniji je bio Jaramaz sa 24 poena, Miler-Mekintajer 15, Zagorac i Mika po 12, dok Gordić i Dangubić postigli 10.

Kod pobednika Kobs je postigao 27, junak pobede Nikolić 21 (šut iz igre 7/7), Apić 12, Rid i Ivanović po 11, Edžim 10.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

BIO BLIZU CRVENO-BELOG DRESA: Ovo je razlog zašto dvostruki EL šampion nije potpisao za Zvezdu

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet Evroligu su završili sa skorom od 11 pobeda i 23 poraza. Osvojili su Kup Koraća, a...

POVEZANE OBJAVE