Majami veruje u čuda, igraće se i šesta utakmica! [VIDEO]

LA Lejkers – Majami 108:111 (24:25, 32:35, 26:28, 26:23)

Sve je bilo spremno za šampionsko slavlje Lejkersa. Sve, osim jednog detalja – Majami odbija da se preda.

Džimi Batler je odigrao još jedan sjajan meč, ostvario novi tripl-dabl, a Majami je smanjio prednost u velikom finalu na 3:2.

Priča o meču staje u poslednjih 16 sekundi, najpre je Batler pogodio dva slobodna bacanja i doveo Majami u vođstvo 109:108, a nakon tajm-auta Lejkersa u igru je umesto Karuza ušao Deni Grin.

Upravo je Grin imao otvoren šut za tri poena u sledećem napadu “jezeraša”, ali nije bio precizan sedam sekundi pre kraja. Markif Moris je došao do ofanzivnog skoka, ali je u pokušaju dodavanja izbacio loptu u aut.

Odmah je fauliran Tajler Hiro, koji je pogodio oba penala 1.6 sekundi pre kraja za trijumf Hita i nastavak finalne serije.

Majami je bio bolji rival tokom čitavog meča, imao je dvocifrenu prednost u drugoj četvrtini i +8 u trećoj, a Lejkersi su prvi put nakon prve četvrtine došli u vođstvo 6 minuta pre kraja. U poslednja tri minuta ekipe su ušle poravnate (101:101) i do kraja meča praktično se igralo poen za poen sve do promašene trojke Grina.

Batler je ubacio 35 poena uz 12 skokova, 11 asistencija i 5 ukradenih lopti, a pratio ga je Robinson sa 26 poena. Majami je meč odigrao sa samo 7 igrača, Nan je ubacio 14 poena, Adebajo 13, Hiro 12 i Krauder 11 poena. U strelce se jedino nije upisao Iguodala, ali je trijumfu doprineo sa 6 skokova, 2 asistencije i po jednom ukradenom loptom i blokadom za 20 minuta.

Kod Lejkersa Džejms je postigao 40 poena, uz 13 skokova i 7 asistencija (9/12 za 2p, 6/9 za 3p). Entoni Dejvis je imao učinak od 28 poena i 12 skokova, dok je Koldvel-Poup jedini još prebacio dvocifren broj poena (16).
Šesta utakmica na programu je u noći između nedelje i ponedeljka od 1.30 po srednjeevropskom vremenu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

HOĆE LI IGRATI VEČERAS: Zek Ledej odradio trening sa ekipom

Šampion ABA lige Partizan, večeras igra veoma važnu utakmicu u Evroligi, a protivnik mu je Olimpijakos. Meč je na programu...

POVEZANE OBJAVE